söndag 8 maj 2011

Fotonad m m

Nån som vet vart tiden tar vägen?? Redan söndag kväll och jag har inte gjort nåt inlägg på två dygn! Så nu är det dags....

Lämningen på korttids i fredags blev ju ingen höjdare precis. Känns ju inte så bra att lämna ifrån sig sonen när han är mitt i ett utbrott. Men vi vet att det är bara att gå, den stackars personalen får lösa det. Stannar någon av oss föräldrar kvar så tar det bara längre tid innan det lugnar sig. Det bästa är om sonen och personalen kan bli ensamma så fort som möjligt. Hur det gick sen har vi inte fått nån rapport om, får väl hoppas det löste sig snabbt.

Hackspett som tyvärr var lite långt borta

Den här helgen har personalen pusslat med varandras tider så det skulle fungera på bästa sätt. E skulle ha semester men fick ändå hoppa in det första dygnet. E, T och reserven O har jobbat under helgen. Är så glad att de tar sånt ansvar och ser till så det blir det bästa för sonen. Att sätta in en ovan reserv är ju inte att tänka på.

Lite orolig har man varit över hur det skulle gå att hämta sonen idag. Reserven O låg i farosonen att få nån spark vid hämtningen om det skulle komma upp känslor igen över den trasiga iPoden. Ibland kan det bli så att känslorna rinner fram igen när han får syn på oss föräldrar. Men vi möttes av två glada killar, både personal och son var på topphumör! Härligt! Vi är så tacksamma för att det funkar så bra i sonens liv med dessa korttidskillar, det är guld värt!


Stuga att hyra vid en söt liten damm

Jag och mannen har förstås njutit av helgen och samtidigt föresatt oss att hinna med en del. Visst har det blivit en del gjort, men en del är kvar till en annan gång. Igår umgicks vi med vänner på förmiddagen och hade det trevligt tills en i gänget fick åka in på akuten. Hon hade fått nåt skräp i ögat och det såg riktigt otäckt ut, men vi fick rapport sen om att det inte var så farligt.

Mannen röjde av verandan så det blev lite mer njutbart att sitta där. Jag jobbade en del mitt på dan. På seneftermiddagen så tog vi oss tid att ta en fotonad (fotopromenad). Stavar, kamera m m fick följa med ut på promenaden som gick efter en viss vandringsled här i bygden.


Det var så härligt och underbart väder så det var verkligen avkopplande och fridfullt. Vi njöt av lugnet!

Nu tänkte jag vara så fräck att jag säger till Nina att jag svarar på din fråga  i morgon. Känner att hjärnan börjar bli trött, så du kanske får bättre svar om jag väntar tills jag sovit.... Ses i mörrn!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Goderafton i stugan!!!
Hoppas att du inte bara snackar utan att du gick och la dig också ;)
Så skönt att det fungerar så otroligt bra med korttids och son. Det måste ju göra att ni VERKLIGEN kan koppla av när ni har en sådan helg.
Dessa fotonader är verkligen underbar avkoppling för hjärnan, man kommer ju knappast ihåg att man gått så långt som man gör ibland eftersom det är så kul och så rogivnde.

Hoppas att ni får en bra start på veckan!
Kramar om//Lena

Nina sa...

Det var det fräckaste!!! ;)
Vilka fina foton! Men jag undrar hur du lyckas hantera både stavar och kamera?...

Det där med att lämna så fort som möjligt kör vi oxå med. Det går inte annars. Det blir bara värre att ha mamma/pappa där också. Skönt att ni möttes av en glad son efter helgen :)

Ha nu en bra vecka!
Kram Nina!

mamma zoffe sa...

Härlig bild med dig och kameran som bästa vän :-) för stunden.. Jag minns det ifrån nittio talet då jag kostade på en stor kamera, objektiv och filter och fick hur fina bilder som helst..det är med sorg i hjärtat som jag ser kamera väskan ligga längst in i gareroben, fortfarande funktionell men till ingen nytta i dagens digitala värld..

Låter som ni haft det bra i solen!!
STOR KRAM