måndag 2 maj 2011

"Sjukling" hämtad i skolan

Ojojoj, tröttare än tröttast var sonen i morse. Jag gick in och väckte honom eftersom han inte vaknade av klockradion som var på hög volym. Han sov ganska djupt och kändes stendöd! Ingen reaktion när jag puttade på honom! Snacka om att vara trött.


När jag väl fick liv i honom så var han på rätt bra humör iaf. Inga sura miner och det underlättar ju avsevärt. Iväg med taxin och jag iväg till jobbet. Strax efter tolv ringer assistenten från skolan. Sonen var dålig, låg på en brits och var jättetrött och hade jätteont i magen och ville bara hem. Jag packar ihop mitt och drar iväg och hämtar honom. Pejlar läget lite.... det är ju tänkt att N ska komma i eftermiddag, men det vill jag naturligtvis avboka. Men sonen ville att han skulle komma. Jag bedömer rätt snabbt att det inte är fråga om nån magsjuka el dyl som kan smitta så N får komma och vi sa inget till honom. Jag misstänkte att sonen skulle välja lugna aktiviteter idag som ex. datorn och då var det ok.


Jag gav mig iväg efter en liten stund efter det att N kommit. Tog mig en stavgångspromenad på en timme, dock med kameran i högsta hugg. Valde att gå runt sjön som ligger i skogen utanför vår lilla byhåla. Det är inte lika vackert där som vid den andra sjön jag varit och fotat omkring, men jag ville ha lite omväxling. Blev lite besviken på att det inte fanns bättre motiv där ändå. Sen var vi lite osams, jag och kameran. Min kamera gillar inte den där saftiga, fina, gröna färgen som är på björkarna nu..... (Hmm...Lenaeff, kommentar undanbedes i ämnet ;))

Röd gullviva, eller vad det heter.
Däremot skulle jag vilja ha tips på hur man hanterar fastsatta stavar runt handlederna samtidigt som man ska hantera kameran - lite bökigt är det allt. Det ser nog rätt roligt ut när jag kryper på alla fyra med stavar och kamera spretandes åt alla håll ;).

Sen fick jag min veckohandling gjord som är så skönt att det blir av.
Nu är det dax att försöka få sonen i säng, han är otroligt trött. Behöver nog styra upp detta med hur länge han får ligga i sängen och hålla på med grejer innan han försöker sova. Timstocken får vi nog ha på som en liten markering när det är hög tid att stänga ögonen. Sen hoppas jag att magen löser sig så han är ok i morgon igen, och det tror jag nog att det ska fungera.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha jo men lilla gumman inte skulle väl jag säga nåt om valet av kamerafabrikat i detta läget...hur kan du tro det ;))))) *skrattar gott & lite rått*
Hoppas att han är ok imorgon igen så det inte är någon magsjuka på gång trots allt. Han har ju nyss varit sjuk. Vackra bilder trots dålig kamera..du måste vara väldigt duktig som ändå får till så pass bra bilder ;)
(förlåt, men jag kunde inte motstå din kommentar)
-Ha ha ha!!! Jahaha, jag hade nog gärna velat se dig där spretandes i gräset med stavar och anmeran i högsta hugg =) Tur ingen kom och frågade om du trillat och behövde hjälp att komma upp eller nåt!!!
Det där med att komma isäng i tid efter enhelg med ruckade rutiner är svårt att få ordning på. Men det går nog bra det med.
Det verkar som ni haft en ganska lugn och harmonisk period ett tag nu, då är det ju oftast lite lättare att få till det.
Ha en fin dag imorgon och dröm sött//Lena

Anonym sa...

Ursäkta alla stavfel....vi är liksom inte riktigt överrens här än lappen & jag...
jag menade såklart stavar och kameran//Lenaigen...kramar om

Nina sa...

Hahaha! Du skulle haft en fotograf med dig! Som kunde fota dig, alltså... Hade gärna velat se det där ;)

Hoppas sonen mår bra när ni vaknar imorrn!
Kram Nina!