tisdag 31 maj 2011

Hur ska jag komma över detta??

Sonen har ju bestämt att han vill duscha varannan morgon i stället för på kvällen. Då gäller det att han kommer upp i tid så det inte blir stressigt. I morse var han trött så det blev segt att komma upp. Klockan gick och jag började fundera på hur det skulle hinnas med. Att säga till sonen att vi ska hoppa över duschen för att det blir för sent.... nej, då kommer han bara att köra med det var och varannan gång och då blir det dåligt med duschandet. Så jag bestämde mig för att absolut inte ge honom den möjligheten. Duschandet gick till slut bra, och sen fick jag servera honom frukost, kläder, tandborstning m m i racerfart - och vi hann!


MEN, två minuter innan taxin rullar in så kommer den där låsningen för honom som han bara måste ta sig igenom. Många gånger kan det bli ilska och utbrott av det, men i morse kom det inget sånt. Men taxin fick jag naturligtvis gå ut och vinka iväg... de börjar bli vana nu....sonen måste få tid på sig att ta sig igenom låsningen utan stress. Sen fick jag köra honom till skolan ca 20 minuter försenad idag. Assistenten satt snällt och väntade :)


Jag och en vän var ute och åkte lite på förmiddagen. Helt plötsligt fick vi för oss att parkera bilen och gå en bit in i skogen och kolla hur det såg ut vid sjön därinne. Vi knallade in och det var jättevackert och fint i ordning med brygga och bänkar ute på bryggan. Vi satt oss där och pratade och söp in den vackra omgivningen en stund. Efter ett tag får vi se något ännu mer fascinerande! En älgko med sina två kalvar kommer ner för att bada! Hur många har sett nåt liknande?? De gick ut en bra bit i sjön, tills de mötte på patrull vid ett vassliknande ställe....Något som jag tyckte lät som en trana låg nog där och vaktade på sin familj. Tranan trumpetade högt flera gånger, kalvarna blev så rädda så de hoppade högt.... och... älgfamiljen fick vackert vända och gå därifrån. Helt otroligt att se allt detta! MMEEEEEENNNN, var tror ni jag hade kameran???? Jo, i bilen!! Jag kommer nog aldrig över hur jag kunde vara så klantig och lämna den kvar i bilen :(  Suck!!!


Jag har ju fått påmint för mig att jag glömt ge svar på en fråga jag ställde i ett inlägg när mannen och sonen reste med tåg till Stockholm. Jag undrade ju om någon kunde gissa vad sonen släpade på i en röd tygkasse?? Misstänkte att Lenaeff skulle gissa rätt.... ;) Visst var det täcket som låg däri. Är man täckoman så är man. Man kan då inte sova på hotell utan sitt egna täcke med sig! Täcket har nog varit sonens trygghet hela hans liv. Vet inte hur många täcken han slitit ut. Han använder inte påslakan så detta täcke tvättas mycket ofta. Han är säkert den enda av korttidsbarnen som släpar på sitt täcke dit också ;) Men han har fått göra det eftersom det betyder så mycket för honom.


Nej hörrni, det är hög tid att säga godnatt om man ska orka kliva upp ur sängen i morgon. Så - godnatt på er alla och sov sött!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars liten Bella!!!
Det var ju sannerligen ett mycket illa valt tillfälle att ha kameran kvar i bilen!!! Hur kunde du? ;)
Jaa det blev en hård läxa kan jag tro och du gör väl aldrig om det heller.
Det var verkligen synd, för dt hade varit kul att få se de bilderna..nu får man gå här och undra resten av livet hur de såg ut!!!

Skönt att morgonen gick så pass bra som den gjorde ändå med tanke på hur mycket som hänt sista tiden hemma hos er med alla från rutinerna annorlunda dagar. Och med tanke på all den uteblivna sömnen. Skönt att ni har en sådan lugn och harmonisk tid just nu inför sommarlov med allt vad det kommer att innebära.

Ha ha ha...jasså det var täckomanens stora kärlek i livet som låg i den där väskan iallafall ;)

Hoppas att du sover gott nu Bellan, och ha en bra dag när du nu behagar gå upp!
Många uppiggande kramar till dig min fina vän//Lena

P.S. även om det inte var lika fint som det skulle ha varit med badande älgar ;P så var här bilder mycket vackra prästkragar D.S.

Anonym sa...

Ett otroligt tålamod du har och de runt er verkar förstå er situation väldigt bra.Jag har svårt att fatta att jag skulle fixa det i min situation,än har mina barn duschat på kvällen men även efter skolan.Mvh Ann från Åland.

Mamma Z sa...

Så skönt att ni kan lösa det så på morgonen OCH att funkar att han iaf går till skolan fast han kommer försent..
Härlig stund ni hade där inne i skogen :-) Hade gärnat velat uppleva det som ni fick göra!

STORA KRAMEN

Nina sa...

Wow, vad häftigt med din naturupplevelse! Jadu, det där med kameran... Häng den runt halsen nästa gång va! ;) Du får bevara minnet istället :)

Hur skulle sonen reagera om du förklarade att det blir för stressigt att duscha på morgnarna så det är bättre på kvällen? Här skulle det vara otänkbart med dusch på morgonen. Isf skulle jag behöva väcka Sandra fyra, eller nåt... Hoppas det ordnar sig hursomhelst!

Kramar om dig!
Nina