fredag 13 maj 2011

Inga klara besked

Vågar man prova att skriva ett inlägg tro.... Blogger har haft stora problem under ett dygn, det har inte gått att komma in här öht. Men nu provar jag iaf få se om det funkar.

Igår var det en lugn eftermiddag och kväll här hemma. I skolan hade det också varit lugnt. Skönt!
Och vet ni vad?! Rektorn på högstadiet ringde mig igår kväll! Jag behövde ju få svar på ett par frågor jag ställt till henne. Men hon hade inga svar att ge mig. Namnet på den killen jag visste varit med i diskussionen om resursskolan kunde hon inte bekräfta....listan på eleverna är inte officiell än!! Jahapp, det är inte mycket raka besked vi kan förmedla till sonen så han vet vad som kommer att gälla....


När det gäller själva presenterandet för sonen så känner jag mig rätt lugn ändå, trots allt. Jag pratade med sonens assistent i eftermiddag. Hon kommer att lösa det här så gott det går. På tisdag kommer hon att presentera ett seriesamtal för honom, där hon förklarar att han inte kommer att gå i den vanliga klassen på den stora skolan. Hans plats kommer att vara i resursskolan. Jag har ju fått ett löfte om att T och/eller E ska få vara med åtminstone i ett inledningsskede, så det får hon ju lägga fram för sonen. Jag är övertygad om att hon löser detta på ett utomordentligt bra sätt.


Här kommer skolans fina ansvarstagande fram återigen! De hade kunnat lagt över detta på oss föräldrar. Istället tar assistenten på sig att genomföra detta. Helt fantastiskt! Hon gör i ordning ett seriesamtal som hon går igenom med sonen på tisdag. Hon får t o m ta första smällen om det vill sig riktigt illa. Men hon kände sig lugn, sa hon idag när jag pratade med henne. Hon är lugnet själv och känner sonen utan och innan så hon vet hur hon ska ta honom på bästa sätt! Vilken klippa vi har att luta oss mot! Men snart är det slut och jag hoppas vi får en ny klippa kring sonen nästa termin.....Här hemma är det lugnt i eftermiddag. Jag gick hem en hel del timmar tidigare från jobbet idag eftersom mannen skulle iväg. Här möts vi i dörren.... men vi sliter inte ut varann iaf..... Jag och sonen har myst lite i filmsoffan med lite chips. Men han orkade inte riktigt igenom hela filmen utan ville ta en paus. Sen får vi se när slutet på filmen blir sedd. Nu är det Talang som lockar i stället.
Ha en go´ fredagskväll vänner!

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Jag är ute när gubben min är inne, jag är inne när gubben min går ut, för det är det som är livet på en pinne och vår kärlek den tar aldrig slut"
Kom och tänka på den när jag läste om er vardag..en gammal goding som min mormor sjöng när jag var liten...
Tänk att det ska vara så himmelens svårt att få den där berömda r**mpan ur vagnen och lösa eran sons skolgång inför hösten. Jag fattar inte att du inte blivit galen vid det här laget. Det hade nog jag blivit för länge sedan...
Men ni måste ju ha alldeles fantastisk människa som jobbar med honom på nuvarande skola iallafall. Det är ju tur det, så ni kan hjälpas åt att tala om detta påett så bra sätt som det nu är möjligt.
Hoppas att det blev en fin kväll i stugan...
Kram på er The Bella-family//Lena

Roffes blogg sa...

Men gud vilka underbara assistenter! Seriesamtal är by the way så himla bra metod. Vi har använt det till Tjabolina hemma mycket, men vi har aldrig nånsin lyckats få nån personal nånstans att använda det. Inte ens på nuvarande boende....
Jaja. Skönt att blogger äntligen funkar.
Kram från Mib.