söndag 29 maj 2011

Egen må-bra-tid

Här försökte man få lite egen må-bra-tid igår eftermiddag och kväll när man nu ändå var ensam hemma. Nu tänker jag bjuda er på lite leenden... jag hade BARA otur igår med mitt mys!
Som sagt så röjde jag ett förråd igår och tvättade samtidigt en hel massa. Sen en snabb men sen lunch och så skulle jag iväg med kameran och strosa lite.
En halvtimme innan jag åkte iväg så började det att regna....Men jag hade ett mål i sikte och jag tänkte det skulle sluta regna innan jag kom fram. Men, nejdå det fortsatte regna och blåsa kallt. Skam den som ger sig... man kan väl fota under paraplyet... Poff, så gick det sönder när jag fällde upp det! Det blev en kort och snabb runda i kylan och regnet!Oturen fortsatte när jag kom hem och skulle göra i ordning lite gott att äta till kvällen. Kocken var ju liksom bortrest så jag fick ju försöka på egen hand. Favoriten nr 1 hade jag tänkt mig: heta räkor i vitlöksolja. Enkelt att göra så t o m jag klarar det! Upptäcker att det finns bara EN vitlöksklyfta och det räcker inte långt här. Ja, ja, man kan ju alltid ta lite extra tabasco i då - men tabascon var helt SLUT! Det får bli lite extra chili då - men jag hade lyckats köpa MILD chili! Suck! Fick tänka om helt och göra nåt helt annat av räkorna, men det blev rätt bra det med men inte nåt starkt.Så var det ju detta med filmval också. Fredagskvällens val blev en flopp. Igår bestämde jag mig för att se del två av en film jag sett första delen av för länge sen och den var bra tyckte jag. Letade en stund, men hittade den inte. Då kom jag på - den ligger i den möbeln som sonen låste och sen kastade diagnoserna bort nyckeln!! Japp, så var den kvällen för mig! Men jag har iaf fått haft lite egentid.... 

På tal om egentid...  Jag fick lite "skäll" av omtänksamma och bästaste Nina igår, hon tyckte jag skulle försöka koppla av lite när jag nu ändå var ensam. Det fick mig sen att fundera lite...egen må-bra-tid. ... Vad är det?? Ligga och stirra upp i taket? Komma ikapp med sånt som ligger över en hemma? Se en film? Läsa en bok? Sånt man "måste" läsa? Gå ut ensam med Nikon-kameran och spatsera?  Umgås med vänner? Ja, vad är egen-må-bra-tid egentligen?? Ett är iaf säkert, man måste dra ner på det tempo man annars har i vardagen.Eftersom man har så mycket omkring sig och har svårt att få tid att koppla av när diagnoserna är hemma så är det nog ensamheten i naturen tillsammans med följeslagaren Nikon som tar priset för mig.
Jag älskar att läsa böcker med det är ju ingen idé att börja på en bok om man bara har ett par timmar över, tiden att läsa den färdigt finns ju inte. Och att umgås med folk jämt, det orkar man inte när man lever i diagnoslandet. De få gånger man får tillfälle så njuter man hellre av tystnaden och lugnet. Men man har nästan glömt bort hur man gör när man kopplar av och tar hand om sig själv!
Vad gör ni andra när ni har egen må-bra-tid några timmar?

Nu ska jag ta och vika en massa tvätt innan det är dags att hämta hem mina kära från tågstationen. Sen är det bara att hoppas att allt är ok med dem. Mannen är säkert helt slut efter att ha lotsat diagnoserna i två dygn i huvudstaden. Han är duktig min man!

3 kommentarer:

Nina sa...

Må-bra-tid, det är när man lägger sin tid på saker som man mår bra av... ;) Så mår du bra av att få tomt i tvättkorgarna så är det säkert må-bra-tid :)

Nikon-runda mår jag oxå bra av. Det är en riktig batteriladdare det! Eller en prommis. Eller slappa vid datorn och skälla på sina vänner ;) Eller en liten utflykt med Göran. Eller vin i kvällssolen på balkongen. Eller bara att tänka att man KAN göra nåt man inte kan när diagnoserna är hemma... Bara vara och inte göra nåt, träffa vänner, shoppa, dricka kaffe i morgonsolen. Frihet!

Hoppas familjen mår bra efter sin härliga resa, att dom har haft det bra har jag sett redan :)

Kram Nina!

Mamma Z sa...

Jag bara ÄR och gör det som lusten faller på.. Inga måsten.. Hellst sitter jag ju och skriver på min bok :-)Sist då de var borta över påsk och jag var hemma själv såg jag en film som jag länge velat se "ciderhusreglerna".. Jag struntar t.o.m i matlagning, kokar mig en tallrik gröt för hur ofta bor man inte invid den där spisen annars..
Egentid tror jag består av det som man mår bäst av själv..

Stor kram på dig..och gå och köp ett nytt paraply nu!!

Lenaeff sa...

Jaa du Bellan...det är inte lätt att göra rätt, hi hi hi!!! Vissa dagar är bara som förgjorda.
jag håller med dig fullständigt, det är verkligen svårt att koppla av när man kan, iallafall om man är hemma. Det finns så mycket man borde ta tag i hela tiden att även om man inte får det gjort så känner man gärna av stressen. Konstigt, men så är det gärna. Att läsa fungerar ju i perioder här hemma, beroende på hur bra junior sover och leker på egen hand. Men annars är det nog naturen som ger bästa njuta-tiden. Då finns verkligen inte mycket som kan störa eller förstöra upplevelsen. Tankarna kan ju fara omkring men det är så mycket lättare att inte fastna i dem ute i naturen. Jag kan nog inte heller komma på något annat sätt att njuta..eller jo det kan jag ju, men den möjligheten har jag tyvärr inte nuförtiden. Åka motorcykel ger också samma känsla, att sitta där och småputtra fram på småvägar om sommaren, vinka åt korna och känna alla naturens dofter, jo även de mindre angenäma, men de hör ju till de också.
Kramar om dig vännen, jag önskar så att du inte bodde så långt bort//Lena