tisdag 9 oktober 2012

Komma ikapp och landa

Ojoj, vilken helg det blev för oss och jag har svårt för att smälta alla intryck med alla upplevelser - all glädje och allt underbart snack. Om jag tar Ladies Night så var det ju bara Nina och Mamma Z som jag träffat innan och dessa låg mig redan varmt om hjärtat ♥ Nu var det fler som landade i hjärtat hos mig kan jag säga! En ny träff är redan på gång och planeras, men vi får se hur långt fram i tiden det ligger. Vi har ju inte helt lätt att komma loss någon av oss eftersom vi lever med diagnoser som vi måste ta hänsyn till hela, hela tiden.

Även min träff på söndagen roterar i mina tankar. Jag blir så fascinerad över andra människors livsöden och hur livet blev.... och då tänker jag både på oss och på honom vi träffade....


Hela show-gänget från Ladies Night

En del av er läsare undrar om katten (Felix) och vad som hände och hur han mår. Tack för er omtanke! Som sagt så låg han inne på djursjukhus fredag - måndag. Någon form av magsjuka hade drabbat honom och han var dålig hela torsdagen. När fredagsmorgonen kom hade han inte repat sig det minsta utan snarare blivit ännu slöare. Ingen mat och inget vatten på ett helt dygn torkar ut en katt rejält. Så han fick läggas in med dropp och kvicknade till senare. Igår (månd) fick jag hämta hem honom och nu är han pigg och leker igen. Dietmat ska han stå på ett par veckor framåt nu för att magen ska komma ikapp långsamt.


Ett rakat ben - sviter från helgen

Jag har min egen teori hur den här smittan kom till oss.... En vecka innan hade jag varit hos veterinären med både Oswald och Felix för vaccination. Felix satt i buren hela tiden, men eftersom inte Oswald trivs i den så fick han gå med sele och koppel därinne. Där tror jag han kommit i beröring med smittan och han blev dålig några dagar senare. På honom blev det inte lika allvarligt, lite diarré en dag och sen var han pigg igen. Jag tror Oswald smittade Felix som fick det ett par dagar senare, och på honom tog det hårdare av olika anledningar.
Det var det om detta och jag hoppas de håller sig friska nu!


Oswald

Efter skolan igår kom Turbo hem efter ett extra dygn på korttids. Trots att det blivit lite miss i kommunikationen till vikarien Ok och därmed lite andra rutiner så var Turbo lugn när han kom hem. Nu var missen redan på fredagen och Ok hade fått känna på hur det är att jobba när inte jobbet är som allra bäst. Men det rann upp hos Turbo igen på söndagen när Ok skulle ta ett till pass, men sen lugnade det sig bara de kom igång.

Det är inte lätt med vikarier när det gäller Turbo. För att inte såna här missar ska uppstå så skulle man behöva skriva ned varenda steg den ordinarie personalen tar och det är ju en omöjlighet. Nu hade den här incidenten runnit av honom när han kom hem så vi märkte inget av det.
Däremot känns det som det är lite skört idag, men än har vi inte sett något utbrott och jag hoppas vi slipper det också. Men Turbo verkar extra känslig idag, speciellt på små ljud. T ex om katten hoppar upp på diskbänken (vilket vi andra tycker är nästintill ljudlöst) så reagerar Turbo och frågar oroligt "vad var det?". Vi  måste då snabbt förklara vad som händer - annars ligger utbrottet på lur. Så där är det hela tiden idag, för små ljud förekommer oftare än man tror....


Stockholmsvy

Nu måste jag ta tillfället i akt att välkomna nya läsare! Har förstått att det tillkommit några och jag blir bara så glad över att ni vill titta in här och läsa! Ännu mera glad blir jag när ni kommenterar och lämnar spår efter er (men det är förstås inte nödvändigt ifall ni inte vill)!
Dags att ta tag i kvällsbestyren här så man inte blir för sen att hitta sängen. Sömn har det varit brist på för mig ett tag så jag har mycket att ta ikapp :) Kvällskramen till er alla ♥

5 kommentarer:

Anonym sa...

fina katter ni har

mvh en stora syster till en lillebror med diagnosen ADHD

Nina sa...

Men hur i hela friden lyckas ni hålla Felix ifrån Oswalds matskål?? Eller får Oswald oxå gå på diet nu ;)

Hoppas oron lägger sig snart igen. Man blir medveten om mycket som man annars inte märker... Ljud, t.ex. Måste vara jättejobbigt att höra allt...

Saknarkramar! Hoppas på ny träff snart, snart och att vi alla lyckas lika bra som sist att ta oss hemifrån :)

Nina

Tina sa...

Tur att kissen repade sig medans ni var på trevligheter ! Det är inte mycket som behövs för att störa barnen ibland. Inte alltid man hinner hänga med.
Och klart vi ses igen ! Snart om jag får bestämma <3 Kramar i massor, Tina

Annelie L sa...

Så skönt att Felix börjat pigga på sig igen, hoppas hans mage blir bättre o bättre med sin diet.
Det där med att höra ljud, som nästan inte finns....Det har jag fått erfarenhet av på mitt nya jobb, killen jag är resurs för är känslig för ljud och tappar väldigt lätt koncentrationen av ljud utanför klassrummet som jag måste anstränga mig för att urskilja och höra.
Ha det gott vännen <3
Kram

Annelie L sa...

Så skönt att Felix börjat pigga på sig igen, hoppas hans mage blir bättre o bättre med sin diet.
Det där med att höra ljud, som nästan inte finns....Det har jag fått erfarenhet av på mitt nya jobb, killen jag är resurs för är känslig för ljud och tappar väldigt lätt koncentrationen av ljud utanför klassrummet som jag måste anstränga mig för att urskilja och höra.
Ha det gott vännen <3
Kram