onsdag 25 maj 2011

Sonen på lyxutflykt!

Tänka sig! Igår kväll kom jag i säng redan 22:30!! Kommer inte ihåg när jag la mig så tidigt senast..... Sen har jag sovit som en stock tills strax innan det var dags att gå upp på morgonen. Tyvärr har jag nog varit lite spänd inför gårdagen och grubblat lite onödigt mycket. Men man ville så gärna att det skulle bli en lyckad dag - och det blev det ju! Igår när det var över så kunde jag slappna av och verkligen sova ordentligt.

Idag är sonen ute på äventyr. Hela klassen är till Liseberg och roar sig som ett avslut på 6:an innan de splittras till 7:an. Klassen hade läst in några timmar så de slutade vid 11 idag. Då åkte de iväg med buss - men inte min son.....Eftersom detta är en fritidsaktivitet så har inte lärare eller assistent nåt ansvar för eleverna. De är med på resan men det är i eget intresse. Några föräldrar är med för att hålla lite ordning. Men sonen då?? Av olika anledningar så tyckte vi det passade bättre om någon av korttidspersonalen följde med sonen som assistent. Vi utnyttjar ett av korttidsdygnen (utom natten) som vi har att plocka av. Men då tyckte korttidschefen att både T och E skulle åka med sonen! Snacka om lyx! Åka till Liseberg med två unga, men trygga och stabila killar vid sin sida! De åker i en av kommunens poolbilar så slipper sonen den röriga miljön i bussen, den brukar inte vara så lyckad för honom.Så nu får vi (eller det blir nog jag, mannen lägger sig snart ;)) sitta uppe och vänta tills de dyker upp här inatt. Det kan bli framåt 23:30. Undrar om jag får upp sonen till skolan i morgon?? En timmes sovmorgon har de iaf fått som tur är.

Väldigt ovant var det att åka hem från jobbet på eftermiddagen och inte hämta sonen på fritids. Och här hemma är det alldeles lugnt, bara mannen och jag hemma. Ska bli kul att se om det är en nöjd och glad, men trött kille som kommer hem om nån timme!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men vilken otrolig uppslutning ni har kring sonen just nu. Det måste verkligen kännas underbart att det går att ordna till det så bra för honom så han också kan vara med på lite udda utflykter. Vad glad jag blir att det faktiskt finns möjligheter att göra det så bra.
Vacker bild på syrenen...
Kramar om dig gumman och hoppas att det går bra imorgonbitti med rutiner och en supertrött kille. Ingen lätt kombination!
Lena

Nina sa...

Nu är det ju säkert nåt jag har missuppfattat här, för inte är det väl så att dom gör en skolutflykt och sen inte har ansvar för barnen?? Alltså, jag skulle inte låta mitt barn, ens utan diagnos, följa med på nåt sånt! Och inte får väl skolan låta bli att erbjuda en vanlig skoldag isf... Hoppas jag har missat nåt här...

Annars var det ju skoj, förstås! :) Vad roligt att sonen klarar såna utflykter. Här kan vi inte ens tänka tanken.. Hoppas han hade kul och inte är alltför trött idag.

Kram Nina!

Anonym sa...

Hej på er.
Känner att jag måste svara Nina här. Jag har nämligen suttit med och bestämt detta. Barnen har sparat till detta i många år och många föräldrar har också hjälpt till. Samtidigt har dom under året "läst in" tiden. Alltså är dom i praktiken lediga. Tillräckligt många föräldrar är med för att garantera säkerheten. Lärare och assistenter är med som privatpersoner för att få umgås med barnen. Dom hår lyckats få ihop pengar så det täcker resa mat fickpeng åkpass. Alltså är detta en resa sanktionerad av föräldrar inte skolan. Hoppas detta rätar ut lite frågetecken. / Pappa

Tina sa...

Hej ! Så härligt att han kunde hänga med ! Hoppas han är nöjd och fick en bra dag ! Det som är så självklart för många andra är inte så enkelt för många av oss med diagnosbarn på olika sätt. Jag bara ler och önskar er en fin dag. Kram Tina