lördag 28 maj 2011

Fortfarande solo

Gårdagen avlöpte helt utan strul för mannen och sonen i Stockholm. Härligt!
Jag fick väl ha mitt eget lilla mys här hemma för mig själv. Tittade på en film.... men slutade efter ca 50 min för det hände ingenting så den var totalt intetsägande för min del.... Få se om jag lyckas bättre med nån annan i kväll. Men det gick ingen nöd på mig trots allt, jag satt och sms:ade med en "nygammal" vän. Vi umgicks mycket för 20 år sen när våra pojkar var små, vi har lika gamla pojkar nämligen. (Nu pratar jag om äldste sonen.) När diagnoserna kom in i vårt liv så fanns varken tid eller ork att hålla kontakten på samma sätt.
Blev inte riktigt klok på det.... men det känns som hon hittat min blogg..... förståelsen verkar ha ökat på nåt sätt.... hm, ja jag vet inte.... Men det är ju lite av syftet med bloggen - att få förståelsen runt diagnoserna att öka, även om jag inte riktigt vågat lämna ut adressen till så många i min omgivning.

Jag får väl lämna lite rapport om resenärernas framfart i Stockholm. Tyvärr hamnade de mitt i Stockholm marathon som gick idag, det visste de inte när de bokade resan från början. I så fall hade de valt en annan helg. Så här såg det ut i tunnelbanan!Kan väl säga att det var tur att inte hispiga mamman var med.... mina nerver hade inte klarat det här med diagnoserna. Man vet ju vad som kan hända... och händer det mitt i folkvimlet.... ja, då vill inte jag vara med iaf! Men det verkar som sonen tyckte det var spännande och då kan det ta överhanden och han blir fokuserad i stället.
De såg starten på maran, sen åkte de vidare. Bl a var de upp på Globens utsida med en fantastisk utsikt. Det har också blivit tradition.... samma sak som förra året - lugnast så!


Jag har fått en hel del gjort här hemma. Bl a har jag röjt i ett av förråden. Ett sånt där ställe som man lätt glömmer av... gömmer sånt som inte ska vara framme och synas. Usch, vad tråkigt att röja i sånt! Men det är sånt man måste göra när inte sonen är hemma. Man får inte slänga en pryl när han är med. Och jag vet ju att om jag slänger nåt nu, så kan det gå nån månad eller ett år, då ska han helt plötsligt ha nåt av det jag slängt. Då får man krångla sig ur det på nåt sätt och försöka slingra sig från ett utbrott ;) Men det går ju inte att spara på en massa gamla leksaker t ex, hur länge som helst.

Och vet ni vad det här betyder?

Att jag har fått bort mitt tvättberg idag ;) Jag har legat i och tvättat så tvättmaskinen glöder! Nu ska det bara vikas också....


Sen kände jag för ett avbrott här hemma så jag åkte iväg en sväng för att fota lite. Tyvärr så började det att regna innan jag åkte, men jag chansade, tänkte att det skulle ge sig innan jag var framme. Men naturligtvis hade jag otur! Det fortsatte att regna och det blåste rejält, så det var inget vidare fotoväder. Rundan blev kort och snabb. Bilen förde mig hit till detta slott från 1500-talet.


Gustav Vasa ska visst ha hämtat en av sina fruar här. Idag var det ett bröllop inbokat såg jag, det är ett populärt ställe att ha bröllop och andra festligheter på. Det ligger väldigt vackert vid en sjö.  Nähä, nu ska jag se om jag kan fixa iordning lite till kvällen, har ju ingen kock hemma :(
Sen får jag försöka hitta nåt bra att se på också.

2 kommentarer:

Nina sa...

Men herre min get! Tomma tvättkorgar??? Hål i botten?
Nävisst ja, du hade lite svårt för det där med egen måbra-tid, så var det ja.. ;)

Närå, duktigt av dig att få undan så mycket, och skönt när det är gjort! Och lite måbra-tid blev det ju oxå :)

Jag tänkte på din familj när jag hörde om bussolyckan, tur dom inte var där..

Ha en fin kväll!
Kram Nina!

Lenaeff sa...

Men så skönt att det fungerar så bra trots allt folk. Ja, de blir ju större alla barn och klarar såklart av mer och mer.
Men hualigen vilka tvättkorgar du har...tur att de var tomma på bilden ha ha ha!!! Annars ´hade man nog blivit rädd ;)
Synd att det regnade på dig fototur, men vilket läckert ställe ;)
Dit får du ta med mig när jag kommer och hälsar på =)
Kram på dig ditt tvättmonster//Lena