tisdag 8 mars 2011

"Ledig" dag **** Autism/ADHD

Vi har en almanacka på köksväggen här hemma där vi brukar skriva upp saker som ska hända. Allt kan vi inte skriva där, t ex möten som inte sonen ska veta om, men annars står det där. Tyvärr tittar jag sällan på den almanackan, i stället har jag en som jag släpar med mig överallt och där allt (nästan) skrivs in. Men jag hade glömt att skriva in att det var lovdag idag. Därför hade jag helt missat att det var studiedag idag och alltså ledigt från skolan. Inte förrän i fredags kväll när jag läste kontaktboken och assistenten skrivit en påminnelse, så upptäckte jag det. Och jag som hade bestämt att golvläggaren skulle komma idag efter frukosttid, bara för att få det gjort i lugn och ro! Det blev inte så, nej.

Igår kväll visade jag sonen schemat för idag så han skulle vara förberedd på att 9:30 idag så skulle golvläggaren komma för att se vilket golv jag valt och för att mäta golvet. Men inte höll han tiden heller. Sonen blev mer och mer otålig - han ville ju ut och cykla!  Så småningom dök han upp och det gick hyfsat bra iaf. Men han sa innan att han inte ville ha hit golvläggaren idag. När jag frågade varför, så sa han att han inte tyckte om att ha främmande personer här hemma. Vad glad man blir när han för en gångs skull uttrycker hur han tänker och känner :)

Sen kom vi ut och cyklade iaf. Och idag gav jag tillåtelse att vi skulle ta den rundan som har ett par branta uppförsbackar - pust.

Vattenpaus ovanför backen

Vilken dålig kondis jag har, det är skrämmande! Nu har jag väldigt svårt för att hinna med min tonårspojke i backarna, även om han inte heller har världens bästa kondis. Men det blir säkert bra innan sommaren är slut, eller vad tror ni? 

Dagen har avlöpt bra, vi har spelat en hel del kort. Att jag sen har en del att göra och känner mig stressad inför att jag måste fixa iordning grejer tills i morgon, det får jag bara inte visa sonen. Bara för mig att bita ihop och försöka intala mig att jag hinner med det - om inte annat får jag väl vara uppe i natt och fixa färdigt.


En film tittade vi på i eftermiddag också. Satt samtidigt och fixade med lite papper. Det går ju att göra två saker samtidigt ibland :) Nu kommer mannen hem strax från jobbet så då får han ta över "assistans"sysslorna så jag får fixa lite på egen hand. Hoppas det funkar, men man är ju ändå i närheten av diagnoserna så man brukar inte få vara helt ifred.

3 kommentarer:

Mamma Zoffe sa...

Åh vad härligt att få ut och cykla! Och dessutom att det är sonen som drar med dig ut och inte tvärtom.. Här är gatorna fulla av snöslask än, så vi får nog vänta med det..antar att detbara blir jag och tobbe som åker ut, men kanske även Sam om vi har riktig tur..

Ja du vännen, hur vi än planerar våra liv så missar vi ibland..retsamt när det uppdagas.
Hoppas ni snart får era välbehövliga assistenttimmar för då hinner ni med så mycket mera än nu!

Stora kramen

Anna sa...

Vad härligt att eran son har intresset cykling.
förlåt nu om jag ställer en rad frågor igen. men lite nyfiken är jag:)

jag har en fråga. kan ni sysslesätta sonen själv ett tag? eller måste ni hela tiden vara med och pass honom?

jag får uppfattningen när jag läser eran blogg att man måste passa han jämt.

och en fråga till:)

har eran son någon insikt i vad hans svårigheter är?

och ytterligare en fråga:)

har eran son några kompisar?

har han kompisar på kortids eller är han helt själv där med sina asisstenter?

vad jag har förstått det som så har inte eran son en utvecklingstörning stämmer det?

Och hur påverkar det i såffal att han har autism men ingen utvecklingstörning?

Anonym sa...

Stackars dig som måste ut och cykla...jag går gärna hur långt som helst men jag tycker verkligen riktigt illa om att cykla. Men det är säkert bra mycket bättre för konitionen.
Vad glad man blir när ens barn kan uttrycka vad de vill och inte vill och dessutom tala om varför. Det är ju ett stort framsteg varje gång det händer. Man blir ju så glad.

Ta det nu lungt Bellan och var rädd om dig. Sitt inte uppe och jobba hela natten.
Kramar om och tack för buset idag ;)
Lena