torsdag 31 mars 2011

Helt otroligt - det hände IGEN :(

Grrrrr, morrrr..... ...............  ................    Vill ni ha en förklaring?? Mattläggaren!!!
Han hade glömt en liten kvadratmeter förra veckan, där vi hänger in jackorna och ställer skorna, där jag också ville att han skulle lägga in matta. Men den glömde han förstås så vi hade gjort upp på telefonen att han skulle komma till mig idag kl 9:00. Jag trodde absolut att han gjorde allt för att komma i tid efter förra missen han gjorde! Men han kom INTE! Efter 45 minuter ringde jag honom.... då var han på annat jobb ca en timmes bilfärd från mig! Alltså hur går det till, kan man sköta en firma så här illa dåligt?? Borde snart få mattan inlagd gratis efter all tid som han försinkat mig. Tänk om jag hade haft ett vanligt jobb där jag stannat hemma för att vänta på en mattläggare TVÅ gånger utan att han kommer.... Idag gick det i och för sig ingen nöd på mig eftersom jag hade plockat med mig jobb hem - jag var ju förberedd på hur det kan bli sen förra veckan.

Men iaf, jag tog en promenad med mina stavar för att avreagera mig när jag ändå väntade.


Och det gick undan må ni tro. Svettig blev jag trots ynka +3 grader, snålblåst och duggregn. Nina undrade igår vad "plankan" var för nåt som jag skrev om. Jo, det här är plankan:

Bild lånad från finest.se

Bilden visar två varianter, en lättare och en svårare. Så nu vet du Nina, det är bara att sätta igång och utmana Göran (om han nu klarar övningen med sina knän förstås).  Det gäller att vara uthållig och stå så länge som möjligt ;).
Vågar inte visa en bild på när jag gör det, det ser liksom inte lika snyggt ut, haha. Sen har jag några trivselkilon jag vill bli av med också.... Med tanke på det så ska jag inte tveka i fortsättningen när sonen vill ut och cykla, utan försöka se det från den positiva sidan. Jag behöver ju röra på mig och han med för den delen.

När väl mattläggaren hade kommit (ca tre timmar försenad) och han lagt in det han skulle, så kunde jag äntligen åka till jobbet. Och det var inte fy skam att komma dit. Vi hade nån installatör och nån försäljare på besök, varav den ena bjöd hela skaran på tårta!

Någon som vet namnet på tårtan? Stora apelsinbitar fanns i grädden.
  
Jaha, vilket fint inlägg detta blev då! Börjar med att jag motionerar för att bli av med ett par extra kilon - sen äter jag tårta på jobbet på eftermiddagen ;) Men det händer inte varje dag att vi får nåt sånt som tur är, det räcker med ibland!

Sonen var på gott humör efter skola och fritids, han kvittrar och pratar som aldrig förr tycker jag. Mannen och sonen åkte iväg och cyklade en sväng för jag måste jobba ifatt lite här. Bäst att sätta fart!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha! Jaa du Bellan, det är väl kanske tur att cykelsäsongen är här om du ska smaska tårta var och varannan dag ;) Men du vad god den såg ut!!!

Men alltså, vad är det för mattläggare? Som du säger, tänk om du jobbat nån annanstans? Snacka om dåligt sätt att sköta om sina kunder. För inte kommer väl du att ringa honom nästa gång du vill ha nåt gjort?
Skönt att sonen kvittrar och är glad, hoppas att du är det också.
Kram på dig tårtmonstret och ha en bra kväll!
Lena

Nina sa...

Haha, joru, motionera på du, och moffa i dig godsaker sen... ;)

Nä, det där klarar nog varken Görans knä eller hans armar, axlar och rygg. Så jag har lixom redan vunnit! :) :) Bara tårtan kvar för min del!..

Men passa tider kan han, och sköta sitt jobb med. Trist att hantverkare ska få dåligt rykte av vissa. Tyvärr verkar det ju mer regel än undantag att inte sköta sitt jobb som hantverkare :( Dålig stil! Men nu är det väl klart hos er iaf?!..

Ha en fin fredag och skön helg!
Kram Nina!