söndag 27 mars 2011

Hemma igen

Blev påmind i kommentarerna om att jag glömde berätta hur det gick med mattläggaren i fredags! Bra att ni skriker till när jag är tankspridd :) Kom han eller kom han inte? Jodå, han dök upp, om än lite halvdålig men iaf! Jag stack till jobbet ganska omgående så han fick rumstera bäst han ville. Och så här blev resultatet:


Lite skillnad blev det allt, med ett mörkt golv i stället för ljust som det var innan.


Men jag gillar svart och vitt med kontrasterna som det blir. Sen kan man ju alltid piffa upp det med nån accentfärg, t ex rött. 

Jag och mannen åkte ju till äldsta sonen på fredag kväll efter jobbet. Åkte förbi Brahehus vid Vättern lagom till solnedgången.

Brahehus


Det är så otroligt vackert där, men oj vad svårt att fånga de rätta färgerna med kameralinsen!


Solnedgången genom ett "fönster" på Brahehus

Lördagen ägnades åt att handla en del, sonen och hans flickvän ville ha hjälp att frakta hem lite skrymmande saker bl a från Ikea. Inte så lätt för dem att handla där när de inte har nån bil att ta grejerna i. De är ju studenter båda två, så de har ingen bil utan åker buss när de ska nånstans inom stan. Bra att man kan hjälpa till lite ibland.

På kvällen sen hade vi bokat bord på en grekisk, mysig restaurang. Vilken tur att vi bokat dagen innan för det var nämligen helt fullt, inte ett bord var ledigt under kvällen. Ojoj, vilken förföriskt god mat de hade! Tyvärr fick jag inga bra bilder på maträtterna, svårt när det är så skum belysning på restaurangerna. Men jag kan garantera att det var gott både för öga och gom.Men vad säger ni om en sån här meny till desserten?


Ingen av oss hade ätit chokladlasagne innan, så det var vi tvungna att testa, iaf tre av oss. Mannen är inte riktigt ett sånt chokladmonster som jag är så han tog en annan favorit. Kan garantera att lasagnen var mycket god, men den såg inte alls ut som jag tänkt mig.

Chokladlasagne

En mysig och trevlig helg har det varit, härligt att få rå om varandra ett par dagar utan att behöva vara på helspänn hela tiden. 
Idag har det inte hänt så mycket, annat än att jag och mannen åkte hem efter frukost. Hem och ställde i ordning hallen som vi inte hunnit göra innan, eftersom vi åkte direkt från jobbet i fredags. Sonen har vi hämtat hem från korttids nu på eftermiddagen och han var på gott humör som vanligt. Nu återstår det för mig att jobba färdigt så här på söndagskvällen innan jag packar ihop för idag.

Anna hade några frågor i en kommentar som gällde storebror bl a, och dem tänkte jag svara på i morgon, troligtvis.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilken lycka att få stanna vid Brahehus och fota i solnedgången....det är så vackert där.
Det blv ju kanonfint i hallen, riktigt snyggt och visst svart och vitt är ju så bra eftersom man kan byta assesoarer i färg efter årstider eller humör ;)
Kul att kunna hjälpa till som du säger, det blir väl inte så ofta ni kan göra det för stora sonen. Skönt att kunna få känna sig lite behövd som mamma trots att han är vuxen kan jag tro ;)
Ens barn är ju ens barn hur gamla de än blir!
Vilken efterrätt!!!
Var den lika god som den såg ut?
Kul att ni fick en sån fin helg, med så mycket gott och med andra delen av familjen...
Kramar om, sov gott!
Lena

Nina sa...

Jättesnyggt i hallen :)
Vad mysigt med en riktig må-bra-helg, det ska man unna sig då och då, tycker jag. Om man har möjlighet, förstås..
Kram Nina!

Unknown sa...

En riktigt energi booose helg med andra ord, verkar som ni haft en fin sådan.
Och vet du vad Bellan, det där lät och såg väldigt gott ut! :)

Hallen blev riktigt snygg. Funderar själv att göra om lite där.
Det är ju trots allt det första intrycket man får som gäst. *L*

Ha en skön början på veckan. Kramar om!!

Mamma Zoffe sa...

Åh vad jag gläds med er!! Allt verkar ju ha varit bra!!(och gott)
Himla snyggt det blev med mattan åxå! Ibland är det skoj med förändringar.. När jag blir rik skall jag ta hit någon som gör om hela huset..#skratt#..

Stora kramen

mamma zoffe sa...

..men du halva inlägget bara försvann här ovan :-S
Hm..vad skrev jag??
I stora drag att ni verkar haft det mysigt och att ni var värda det!!

Kramis igen..