tisdag 29 mars 2011

Skolprat m m

Upp kom vi i tid i morse och det var ju bra det. Sonen hade minsann bestämt sig för att han skulle duscha på morgonen, så vi hade väckning lite tidigare så det skulle hinnas med. Och det gick som en dans! Efteråt sa han att det är sååå skönt att duscha på morgonen, man blir sååå fräsch! Bra att han känner skillnad, för då kan man ju spinna vidare på det om det skulle behövas nån gång. Finns bara motivationen så funkar det ju.

När han kom hem och klev ur taxin efter skolan så hade han bara EN tanke i huvudet och det var att vi skulle åka och köpa ett annorlunda godis som han fått smaka i helgen av personalen på korttids. Bara det att killen hade köpt det i en angränsande kommun i en affär som sonen inte visste... Resan dit är 6 mil fram och tillbaka... bara för att leta efter en affär som har en viss sorts godis..... Det passade liksom inte in i vårt schema för dagen ;) Att få ur sonen denna tanke var inte helt lätt. Ett utbrott blev det av det, men det gick över ganska snabbt.

Dax att renovera kanske??

Nu börjar det nog pratas mer och mer om högstadiet bland eleverna i klassen, tror jag. Sonen pratade idag om hur han tänkt sig ett par saker. Bl a hur långt han ska åka med skolbussen.... och vad han ska göra på håltimmarna.... Han har ingen självinsikt, det märks tydligt. Inga reflektioner över hur han ska klara vissa saker. Tanken är att han ska åka i en taxi som kör honom till ingången på baksidan av skolan för att gå in en väg där det är färre elever i rörelse. Sen är tanken också att han inte ska ha några håltimmar, det skulle han inte fixa. Han ska få ett helt eget schema.Tyvärr vet vi inte så mycket om hur det kommer att se ut så vi kan inget säga till sonen än. Vi måste ha en bestämd plan m m att lägga fram för honom, det går inte med att svamla fram nåt hur vi TROR att det ska bli. Bara att avvakta tills vi vet mera. I fredags förra veckan hade rektorn i alla fall intervjuat några kandidater till resursplatsen, så vi väntar med spänning på resultatet av det. Sen är också tanken att den nya resursen/resurserna ska introduceras redan nu under vårterminen så det slussas över smidigt. Sonen ska också få bekanta sig med den nya skolan under den här terminen så det inte blir nån chock för honom sen till hösten. Men allt måste vara spikat och klart innan och vi väntar otåligt på att det ska hända nåt i rätt riktning!

Nähä, dax för mig att göra mig i ordning. Mannen kommer strax hem och avlöser mig så jag kan ge mig iväg bort på egen hand ett par timmar. På återseende alla läsare! 
 

3 kommentarer:

Mamma Zoffe sa...

Tycker er skola verkar vara på allerten att göra det bästa av det, även fast det inte blir det opptimala..Varför har man inte Asberger klasser i alla komuner för?? Där även elever med autism åxå skulle gå givetvis..

Hoppas verkligen att allt kommer att funka för honom!!
STORA KRAMEN

Anonym sa...

Hmmm....hoppas verkligen att det händer något med skolplanerna nu. Det måste ju vara skönt för er att veta nu om han själv börjat prata om det. Lite jobbigt att inte vata vad ni ska svara om han frågar kan jag tro.
Bra att han ska få bekanta sig med skolan lite innan eftersom det är svårt att föreställa sig något man inte vet hur det ser ut. Lite för abstrakt för att det ska fungera att bara berätta.

Hoppas att det blir bra iallafall. Men det låter ju som om de verkligen försöker, och det är ju skönt.

Vilket läckert hus du fotat så vackert, men vad bor ni i för område egentligen? Jag har ju sett fler bilder på fallfärdiga hus från dina trakter *skrattar*
Får iallafall en känsla av Lilla Huset på Prärien...
Ha så trevligt. Kram på dig fina Bellan.
Lena

Nina sa...

Ja, det där känner man ju igen. Inte berätta nåt förrän man vet hur det blir. Hoppas ni får besked snart då, så ni kan börja förbereda sonen på vad som komma ska.
Ha det fint!
Kram Nina!