onsdag 30 mars 2011

En bra dag

Jag tänkte spinna vidare på kommentaren jag fick från mamma Zoffe igår angående skola till sonen. Själv tycker jag också att en asperger/autism-klass vore det allra bästa. En klass där personalen är autisminriktad och verkligen har den utbildning som behövs. Helt klart skulle det absolut behöva finnas nåt sånt i varje kommun.

Men sen vill jag bara poängtera att orsaken till att det händer något i ärendet beror nog mest på sonens nuvarande skola. Jag vet att sonens assistent har ringt till den vikarierande rektorn på högstadiet och tryckt på om att tiden krymper, det måste hända grejer nu. Annars tror jag fortfarande att det inte skulle hänt så mycket. Rektorn i sonens nuvarande skola har också tagit på sig att göra intervjuerna med de som sökt till att få bli sonens resurs till hösten, även om det inte ligger på hennes bord. Hon vill verkligen överlämna sonen med den förvissningen om att det kommer att fungera bra. Och det är ju hon som vet vad det behövs för meriter för att klara av att jobba med sonen så att det blir bra för alla parter. Rektorn på nya skolan har ju naturligtvis sämre insikt i det eftersom de inte känner sonen. Återigen en eloge till skolan som sonen går på nu - ni som inte läst inlägget jag skrev om skolan, gör gärna det. Så här skulle det vara för alla elever med NPF - rektor och personal som månar om elevens bästa!

Nu måste jag också spinna vidare på Lenas kommentar ;) hon undrade vad vi bor i för område egentligen, med tanke på alla "fina" hus jag radar upp i bloggen:


Ja, man kan ju undra vad vi hamnat i för kvarter?!  Skojar bara med Lena lite.... husen är spridda på olika ställen i kommunen här, visst är de charmiga! (Brahehus är väl undantaget som inte ligger i vår kommun.)
 Jag gillar gamla hus, ju mer övergivna, öde och förfallna desto intressantare fotoobjekt. Skulle vara kul att ta en fotorunda med målet att bara fota gamla ödehus.

Annars har dagen varit toppenbra. Inga problem på hemmafronten i morse. När vi kom hem efter skola, fritids och jobb så ville sonen ut och cykla. Vi tog en svettig runda på en halvtimme, sen peppade jag honom att tävla om vem som kunde göra plankan längst tid av oss. Det blev oavgjort för katten kom och störde och då fixar han inte att fokusera på sitt. En kul grej som jag hoppas vi kan fortsätta utmana varandra på. 

Nu är det kväll igen och snart dags att packa ihop. Längtar till sängen för jag har slarvat med sömnen ett tag igen. Det håller inte i längden utan straffar sig och jag blir alldeles för seg och tött. Haft huvudvärk under dagen också och det tyder på att jag måste sköta mig lite bättre med sömnen. Så sov sött alla goa läsare!

3 kommentarer:

Mamma Zoffe sa...

Kanoners att de gamla gänget skickar vidare viktig kunskap!! Jag kom att tänka på att jag kan lägga det som en motion i mitt eget parti till nästa kongress..att det skall vara lagstadgat att det skall finnas en as/autism skola i varje kommun eller närområde, då flera småkomuner kan gå ihop..hm..att jag inte tänkt på det tidigare.. Jag får nog ta ett snack med de jag känner därinne i riksdagen :-)

Avis att din son vill ut och cykla..min får jag ut max tre minuter på studsmattan så är det nog med rörelse.. Fast junior tycker iof om att ut och röra på sig..men det är ju stillasittande Sam jag skulle behöva få fart på..

Allt gott till dig! STORA KRAMEN

Anonym sa...

´Ha ha ha!!! Knasfia!!! Du är bra rolig du. Men jag håller med, förfallna hus är vackra som fotoobjekt.
Vilken tur du har (hoppas jag) med en sån otroligt engagerad rektor på den skolan sonen går i nu. Tänk om alla pedagoger och rektorer hade samma inställning. Hoppas verkligen att det händer nåt nu. Hur länge sen är det ni var på första mötet angående detta? oktober? november? eller var det ännu tidigare?
Jag håller fortfarande tummarna att det ska lösa sig bra.
Sov gott nu slarvmaja och se till att inte sitta uppe och nattsudda så dant ;)
Kramarnas kram kommer här....//Lena

Nina sa...

Ja, det håller jag verkligen med om! En skola med inriktning på autism och en med inriktning på Asperger.. skulle det finnas i varje kommun! Minst! Ja, fler om behovet krävde det! Det ska inte vara så att några elever som behöver det inte ska få plats för skolan är full..

Men har jag missat nåt? Vad i allsindar är plankan för nånting?

Ha det fint!
Kramar från Nina!