tisdag 22 mars 2011

Vad gör man??? **** Autism/ADHD

Haha, min söta lilla son har ställt till det här hemma! Ja, han har lekt på ett lugnt och behagligt sätt... det började nog innan N skulle komma igår, då hade sonen gjort i ordning en grej som det var såå noga med och sen fortsatte de båda två att bygga och greja. Det kallas "kapsylvärlden" och det ser ut så här:


Han har byggt en lång labyrint med massor av olika gångar, hus, radhus, bilgarage m m och det täcker hans rum och även gästrummet. Sen har han skrivit regler om vad som gäller.


Visst är det underbart ;) ! Nåde den som förstör eller rubbar på en endaste kapsyl!!!  Liiite problem bara hur jag ska få honom att plocka bort det tills städerskan kommer på torsdag....Grubblar på detta just nu, haha.

Och annars då? Jo, det var en harmonisk och lugn och trevlig kille som kom hem efter skolan idag. Mer finns väl inte att tillägga och det är väl kanske lugnast så. Idag känns det som jag fått energi att ta tag i saker och ting när jag ser att det finns en möjlighet att hinna. Har haft en dag då jag fått en del telefonsamtal gjorda, det brukar hopa sig till slut.

På sena eftermiddagen idag så gick jag ut i trädgården och letade vårtecken, men faktiskt så är de lätträknade än så länge. Men jag hittade ETT vårtecken och det var en ensam stackare som tittade upp ur gräsmattan.

En ensam snödroppe

Sen ville sonen också ut och fota lite vårtecken och han hittade inget annat han heller. Men kul att han ville ut och använda sin kamera i alla fall.


I morgon är det tänkt att golvläggaren ska komma och lägga in golvet i hallen, jag hoppas verkligen att det blir så nu. Han skulle kommit förra veckan, men då avstyrde jag det eftersom sonen var hemma och var förkyld. Det gjorde inte honom nåt eftersom han låg efter med sitt jobb så han hade att göra ändå. Nu har vi bestämt att han ska komma efter att sonen åkt iväg till skolan i morgon. Japp, det är väl bara för mig att ta tag i och röja ur möbeln i hallen och flytta på den nu då - sätta fart alltså!

3 kommentarer:

Anonym sa...

*skrattar*
Vad fint du fått hemma hos dig :)
Jaa du det är ju inte det lättaste såklart att tala om att du måste flytta på grejorna för det ska städas...jag håller tummarna, för det kan gå hur illa som helst eller hur bra som helst.
Kul att han skriver upp regler ;)

Det var väl för väl att du lyckades hitta ett vårtecken till slut.
Hoppas att det blir klart fort då, golvet. Men de brukar ju vara rackarns snabba med sånt som tur är.
Kramar om och önskar lycka till....viilken matta blev det förresten?

Sov gott!!!
Lena

Nina sa...

Vad skönt det är när det är harmoni och man är ikapp med orken. Man får passa på att njuta.

Haha, det gäller att titta vart man sätter fötterna hos er nu då ;)

Ha det fint och lycka till med hallgolvet!
Kram Nina!

Unknown sa...

Ja rappa på lite! ;)

Ja då har du iallafall gjort det, och kan slapp sen. :)

Tycker det var väldigt kreativt gjort faktiskt, även om man verkligen får trippa på tårna hos er!

Ha en skön dag. Kramar om!!