söndag 12 juni 2011

Ett annorlunda sommarlov väntar

Vilka härliga läsare jag har! ♥ Det är så roligt att se att läsarstatistiken ökar! Måste också speciellt tacka er som gav mig uppmuntrande och förstående kommentarer efter gårdagens inlägg då vi fick avbryta vår utflykt pga diagnoserna. Ni som också lever i diagnoslandet eller på annat sätt har beröring med det, ni förstår på ett alldeles speciellt sätt och det gör att man inte känner sig ensam här. Man får också bekräftelse för att man är inne på rätt spår. Tack ni fina ♥


I morgon är första riktiga dagen på sommarlovet. En vardag börjar igen och den kommer inte att se ut som förr om åren när det varit sommarlov. Sonen har slutat på den invanda trygga skolan, han har "vuxit ur" fritids och vi har dessutom fått beviljat assistansersättning. Allt detta gör att upplägget för sommaren blir helt nytt.

Egentligen skulle vi fixa sommarpassningen helt själva eftersom vi har assistanstimmar. Nu fixar vi måndag, onsdag och fredag med hjälp av N som assisterat sonen på måndag eftermiddagar ett tag nu. Han tar lite längre pass tre dagar i veckan medan jag jobbar.

Maskrosfrö i närbild

Sen var LSS-handläggaren så bussig så hon beviljade utökad barnomsorg för tisdag och torsdag. Sjysst! Eftersom N är så pass ung och ny i jobbet så tror jag det skulle blivit tufft för honom att ha sonen fem dagar i veckan. Nu tar de vanliga killarna på korttids, E och T, sonen på tisdag och torsdag. Jag tror att det här upplägget kommer att bli bra.

N får vi stötta och hjälpa med lite schema m m så blir han säkert ännu mer varm i kläderna snart. Men visst, detta är en ny situation för oss alla. Förut har det varit skolans assistent som jobbat med sonen på fritids. Men det ska nog blir bra det här också. Sen har vi ju förstås den vanliga avlastningen på korttids på helger och lite extra i samband med det ibland.

Oswald i det gröna!

I morgon måste jag jaga en läkare å sonens vägnar... ser väl inte fram emot det. Usch, att det måste bli nya saker som kommer upp, men det är bara att bita i det sura äpplet och försöka göra det bästa av det också. Undrar om man får förståelse av denna läkaren då, som vi aldrig har träffat. Förra gången det var aktuellt med en träff med en ny läkare så gick det åt skogen! Alla läkare har ju tyvärr inte rätt förståelse för autismen.....

Kram på er därute ♥

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men oj vilka fantastiska bilder Bellan! Den på maskrosfröet är helt underbar!!!
Jaa, det blir verkligen en stor omställning för sonen denna sommar, men det kommer säkert att gå jättebra med alla inblandade. Hoppas verkligen att det blir en bra läkare ni träffar, ibland ska man ju få ha lite tur också :)
Önskar en fin kommande vecka//Kramar om

Nina sa...

Vilka jätefina foton! Så det är nog dax att fixa en fotosida på fb nu då! :) :)

Alla andra får fler läsare medan mina minskar :( Jag som hoppades att det berodde på att folk är ute istället den här årstiden. Fast kul att dina läsare ökar, förstås!!! :) Jag skriver väl inte så spännande saker längre, kanske...

Hoppas sommaren går bra med alla förändringar, men det är ju toppen att sonen har kända människor runt sig. Jag håller tummar :) Tummar för läkarbesöket med, förstås.. Du har inte såna där lappar med info till personal i sjukvården? Du vet, som man beställer på föreningens hemsida... Dom har hjälpt oss när vi har träffat sjukvårdspersonal. Lycka till hursomhelst!

Kram Nina!

Mib sa...

Känner igen så väl inlägget du skrev igår om den avkortade utflykten. Nej det är ingen idé alls att krångla extra med barnen för att man som vuxen ska bestämma eller så. Och ofta så har såna där surdagar för oss berott på att Tjabolina inte haft ork eller varit på väg att bli sjuk och då är det ingen idé att bråka med henne.
Det där med läkare känns verkligen slumpmässigt om de har förståelse för diagnoser eller inte. Många har det tyvärr inte....
Förstår att sommaren blir annorlunda för er. Hoppas det blir bra! Det kan ju till och med bli jättebra!
Hösten förstår jag att du oroar dig för.... Men jag håller tummarna för att den blir bra också.
Kram på dej!

Anna sa...

Många, många kramar vill jag bara ge Dig...!<3
Tusen tack för alla hälsningar och fina ord, ledsen om jag inte är så kreativ här just nu - men det pågår allt för mycket annat runt mig och de mina, som Du förstått...! Lovar att bli mig själv igen så fort jag bara kan1 :-)
Kramar,
Anna

Anna sa...

.... "Skäms"... Glömde ju berömma Dina bilder - helt underbara! Kram, Anna.

ann sa...

Vad bra att det ordnat sig bra för er i sommar.Det är jobbigt att besöka nya läkare då man måste berätta sin livshistoria igen,det är annat med de man känner.Vi har fått den förmånen att ha en bra läkare som har hand om alla våra barn med diagnoser,han har bara 1 års kontroller med dem men det är guld värt bara det.Lycka till med läkarbesöket!Kramar från Åland.

carola sa...

nyss hallkat in här.
Alltid skönt att finna likasinnade, som förstår hur vardagen är i diagnoslandet.

Jag är själv 40 år och fich mina diagnoser i höstas, tar steg för steg tillbaka till livet.
Styrkerkramar