onsdag 29 juni 2011

Tröttsam onsdag

Sova, sova, säng, säng, säng.... är HELT slut efter den här dan. Har haft lite väl mycket hjärngympa på jobbet idag. Inte roligt med såna saker man gör bara en gång om året och som är lite krångligt, men det måste bara bli rätt, nåt annat finns inte! Så nu är hjärnan helt slut och längtar efter välbehövlig sömn. Blev lite för lite inatt trots att jag skulle sova ikapp. Men vem kan sova i den här värmen??

Jag jobbade alltså hela dan medan sonen var med N. De hade varit hem till honom igen för tredje onsdagen i rad så sonen fick träffa hans lillebror bl a. Allt bra och sonen var harmonisk på eftermiddagen och kvällen. Ganska alert var han och ville absolut ut och cykla direkt när vi kom hem, han från N och jag från jobbet. Hinna andas mellan varven - nej, det kan man glömma! Cykla i värmen med lätt huvudvärk, ja, det gick det med....


När vi kom hem sen, så ville han åka och köpa glass. Vi åkte iväg och han bestämde att han skulle äta glassen som de gör när han är dit med korttids och köper glass - sitta vid borden och stolarna utanför kiosken ☺.
En liten mysig stund blev det när han var koncentrerad på glassen. Det kom förbi nån vi känner och vi kunde t o m prata en kort stund med honom. Inte alltid det funkar när sonen är med.


Mitt på dagen lunchade jag och mannen med E. Första gången jag träffade henne. En som jag lärt känna lite på ett forum på nätet som har med NPF att göra. Hon är också en mamma till ett barn med diagnoser inom det området. Vi såg att vi faktiskt bodde i samma kommun så det var bara att träffas. Forumet är så bra för där kan man ge varandra råd och tips i olika situationer som dyker upp. Alltid är det någon som har erfarenhet och kan förklara lite extra. Extra roligt är det ju när man råkar bo en halvmil ifrån varandra bara. Så det var en trevlig lunch där vi förstås utbytte lite tankar om våra barn.....

Nähä, nu är det sova som gäller - om det nu går att sova i den här värmen på övervåningen i huset.... Sov gott alla ♥

6 kommentarer:

Nina sa...

Tänk vad det är bra med dator och Internet! Vad skoj att ni träffade varandra och inte har så långt mellan er.

Det ser mysigt ut med en cykeltur och glass... Fast värmen, tröttheten och huvudvärken syns ju inte på bilderna.

Hoppas natten har varit bra och du vaknar utvilad!

Kram Nina!

Mamma Z sa...

Jag vill också bo nära dig :-( Ja ja..du är nära mig i tanken och det räknas väl det också?? Hoppas vi kan ses snart..

Så skönt att ut och trampa! Härligt att din grabb har det drivet och vill ut.. Jag känner så lite extra nu med tanke på Sam..så var tacksam för det trots huvudvärken..

STOR KRAM

Mib sa...

Det där att träffa andra i samma sits med liknande barn är helt ovärderligt. Och att kunna "prata" och utbyta tankar osv via internet är helt fantastiskt egentligen.
Känner igen det där att det är svårt att få prata med folk när man har NPF-barn med sig.... Tjabolina kan inte stå och vänta bara och tycker att socialprat är helt onödigt....
Kram!

Lenaeff sa...

Men så roligt Bellan, att träffa någon som bor så nära i samma sits. Tänk att man ska behöva ett forum på nätet fr att hitta varandra, det är märkligt att inte habiliteringen kan förmedla sådana kontakter. Man skulle kunna sriva upp sig på en lista som de har och få tillgång till via dem om man vill.
Jättekul iallafall.
Skönt att sonen är inne i en så harmonisk och lugn period att ni kan hitta på lite allt möjligt tillsammans, även om det nu innebar en cykeltur med huvudvärk i värmen. Men oj så mycket man kan göra trots att man itne mår bra, eftersom man ofta inget val har.
Kramar om dig finaste vännen och önskar en huvudvärksfri kväll//Lena

ann sa...

Jag har också svårt att somna då det är så varmt.Det är härligt med vänner på internet och vilken lycka att ni kan träffas över lunchen.Det borde finnas mer information om andra föräldrar via BUP/Habben.Jag blev en gång tillfrågad om det var okej att en familj kontaktade oss angående prematur barn.Vår äldsta son föddes 3 månader för tidigt.Då vi var på Habben och fick ena sonens diagnos,hitta jag på anslagstavlan en lapp om DYBAN föreningen(DYSFASI=Språkstörning).Vi var medlem där ett slag men insåg sen att vi inte hade möjlighet att komma på deras möten.Det är väl det som gör det svårt för oss att komma iväg på längre resor,utan barn.Nu skall vi äntligen iväg och träffa andra på läger till Isaberg.Det är Döva,Hörsel skadade och språkstörda barn där med sina föräldrar men även syskon.Jag blir en erfarenhet rikare med detta.Kramar från Åland.

Annelie L sa...

Hoppas denna dagen varit huvudvärksfri och att den har känts bra. Men glass stunden och lunchen verkar ha haft rätt hög mysfaktor...
Internet och alla vänner och råd man får där är underbart bra tycker jag.
Hoppas din kväll och morgondag blir riktigt bra.
Kram Annelie