tisdag 13 november 2012

Turbo har vunnit!!

Jodå, Turbo fixade det - det jag nämnde i avslutningen på gårdagens inlägg! Han har varit med på en mattetävling för högstadiets 8:e och 9:e-klassare. Alla elever är inte med, utan lärarna väljer ut de elever som de tror kan ha en chans. För det är svårt, riktigt svårt!

Läraren Palle ville gärna ha Turbo med och frågade oss föräldrar tidigare i höstas om vi trodde att Turbo skulle kunna fixa en sån grej - och då menade han inte själva mattetalen utan själva miljön. Att vistas i en stor okänd aula, med en massa andra elever runt sig som han dessutom inte alls känner. Vi funderade lite grand och kom fram till att om Turbo själv vill så skulle man kunna förbereda honom väl på tillvägagångssättet och förbereda honom på lokalen, då vore det nog ingen omöjlighet.


Man gav ordentligt med datatid efter mattetävlingen! Det behövdes säkert för att landa igen.

Så de har bekantat sig med aulan ett par gånger innan, de kom till aulan idag i sista minuten så det inte skulle bli nån onödig väntan och de hade också bestämt ett tecken som Turbo skulle ge när och om han inte klarade att sitta där längre. Nu var det inte så många elever utvalda, endast ett par tiotal, så det var alltså långt ifrån fullsatt. Och det underlättar ju för Turbo.
Ska väl förtydliga att han har ingen ångest eller så, det är bara det att det sociala inte funkar för honom. Det är därför såna här situationer blir så jobbiga för honom. Sakta men säkert så har han börjat förstå vilka miljöer som inte passar honom. En stor aula med en massa folk är en sådan miljö! Det som är stort i den här situationen för Turbo är att han klarat att vara där utan att få utbrott och även att det inte ligger något kvar som kommer ut hemma som utbrott! Vi har iaf inte sett till nåt utbrott än även om man kan ana ett visst litet daller under ytan. Men det är så litet så jag har stora förhoppningar om att kvällen ska fungera ganska bra.

Så även om det inte blir några större poäng och vidareavancemang i mattetävlingen så tycker jag att Turbo vann en stor seger idag som fixat detta, eller vad tycker ni?!! ♥ Han verkar nöjd och glad själv också!

Nu tänkte jag besvara en fråga jag fick igår från fina BeA! Eller, det blir kanske inte mycket till svar..... Frågan gällde iaf hur våra tankar går kring Turbo när han når "flytta-hemifrån-åldern"? Jadu, som du också skrev så är det omöjligt att veta. Än så länge har jag inte kommit så långt i mitt tänk beroende på att vi haft en mycket intensiv skolkamp som bara för några veckor sen äntligen var över. Allt fokus gick dit. Snart ska mitt fokus flyttas till något annat som jag kommer att skriva om i det snaraste, ska bara hämta andan lite till först.

Ingen vet i dagsläget hur Turbo är och fungerar vid den åldern som du undrar över. Om han klarar sig själv med lite stöd eller om han behöver ha stöd fullt ut - det beror på hur han utvecklas de kommande åren. Så tyvärr blir inte svaret bättre än så.... men det anade du ju ;) Men fortsätter du att läsa bloggen så får du och alla andra svar så småningom :)

Stora kramen på er alla ♥

6 kommentarer:

BeA@Ett ord... sa...

Tack finaste och raraste Bellan för ditt "svar"! Klart jag förstod... men ibland blir man som "ett barn själv"... man bara måste få fråga. fniss... tokig man är!
Måste oxå bara säga : - Vilken seger för killen!!! <3
Ha en fin kväll B och så hörs och ses ;-) vi igen!
Kramkram
Ps. Du har faktiskt en av dom bästa bloggarna som jag läst... :-D

madelein - sexbarnsmamma sa...

Japp det låter som en stor seger i sig!

mariellejohnsson sa...

Stort grattis! Vad härligt att det gick så bra. Sån skön känsla! <3

Niklas Karlsson sa...

Kul att läsa att det gick så bra i aulan, kul också att veta att det fungerar så pass bra på skolan som helhet. Det värmer mitt hjärta, både för er föräldrar och Turbos skull. Kram.

Nina sa...

Wow! Vilken kille, alltså!!!
Grattis Turbo!

Å så kramen förstås :)
Nina

Anonym sa...

Grattis Turbo. Jag var lite som Turbo när jag var yngre. men idag när jag är 22 fixar jag mycket folk och mycket rörelse utan problem. Kan ibland om jag är lite orolig. Förbereda mig mental. Genom att tänka ok. Det kommer bli mycket folk. För jag lider av generelt ångestsyndrom som gör att det ibland blir ångestfyllt. och har atypisk autism och adhd.

Och jag tror att med rätt tränig så kanske Turbo kan klara att vara social i framtiden med kanske mycket folk.