söndag 12 mars 2017

Över stock och sten, hjärnrensning och "svansjön"

Efter en mentalt tuff vecka så drog jag iväg igår på en ensam hjärnrensningstur - bara jag och kameran, men även solen var med mig hela dan. Oj, vad jag behövde detta! Mannen offrade sig och uträttade det han skulle, tidigare på morgonen för att jag skulle få komma iväg på det jag så väl behövde. ❤ Att åka iväg med kameran i högsta hugg utan en endaste tid att passa, att åka dit jag känner just för stunden, att utforska småvägar och fota det jag stöter på - det finns inget bättre sätt för mig att rensa hjärnan på. Såna där dagar är guld värda för mig och nu var det verkligen välbehövligt!

Ett enda mål hade jag och det var att sitta vid någon sjö vid solnedgången när det var dags för den. Jag hade siktat in mig på en rätt stor sjö om jag inte hittade något annat, bättre objekt, på vägen dit.
Men dagen låg framför mig och rutten gick över stock och sten i naturen. Jag hittade bl a en bygdegård:...nåt ödehus...

.... en otroligt blank sjö mitt inne i den allra djupaste skogen...
Jag tog en lätt lunch på en upp och nervänd båt vid nån liten pöl i skogen där det var väldigt lugnt och stilla.Jag kom fram till den stora sjön lite för tidigt för att det skulle vara solnedgång. Men där är så vackert så det var bara att njuta av utsikten.När jag satt där i solskenet så ringde "lillebror". Han visste att jag haft en mentalt tuff vecka. Jag kunde där och då ventilera på djupet med honom, bl a om en tanke där jag snöat in mig och kört fast. Han gav mig ett råd/tips som jag själv snuddat vid tidigare, men som jag slagit bort. Men jag kanske måste tänka så för att låsa upp min tankebana där jag kört fast.
Och i förlängningen - kanske är det dags att vända blad, sätta punkt på kapitel tre och börja med kapitel fyra. Kanske är det den bästa lösningen.....? Det känns som ett stort kliv, men kanske ändå det rätta. Mannen och jag får vända och vrida på den tanken. Jag lär återkomma här om det sen. Tack vare det där långsnacket igår så tänker jag idag lite rakare i ämnet än jag gjort under veckan som gått. Vi får se vad det leder till.
Men jag kunde inte klaga på utsikten iaf - en underbar solnedgång hann det bli innan vi pratat klart.I skumrasket innan jag styrde kosan hemåt så stannade jag till vid "svansjön" när jag ändå var i närheten. Älskar att fota svanar! Och jodå, ett svanpar simmade snällt i den spegelblanka sjön igår också. 👍 Tyvärr var jag väldigt frusen och kall efter solnedgångsinväntan, så jag tog mig inte tid med att vänta in rätta tillfällen för att få nån kanonbild precis. Men jag var nöjd ändå! 😊Dagen var fullbordad, en underbar dag - jag hade fått uppleva en massa vackert, hjärnan var rensad och hemma väntade myskväll med familjen! ❤

Kram på er 💗

5 kommentarer:

Annelie L sa...

Åå vad du var värd den dagen. Massor av kramar till dig ❤

strutgumman sa...

Kramar kramar kramar
♡♡♡♡♡

Nina sa...

Vad härligt att du kunde unna dig en sån dag, hoppas du gör/kan det lite oftare <3 Det är ju toppen att ha något som laddar batterierna ordentligt!

Jag är troligtvis ledig på tisdag em o kväll, om du är lite pratsugen, och hinner med det. Ska det bli omstart för er med? Vad det än är så kommer det bli bra, tillslut. Det måste det ju <3 Kramar om!

Trötter sa...

O,vad jag unnar dig detta! Tack för vackra foton! Glad du fick rensat och fixat med bra hjälp. Nyttigt.🌹

Marielle Johnsson sa...

Hoppar in och säger hej och läser lite här och där! Så himla vackra bilder!
Och så skönt med en sån ensam dag att ge sig ut så där! Många kramar från Marielle!