torsdag 24 februari 2011

Lite oroligt **** Autism/ADHD

Bara en morgon kvar att kämpa, sen är det korttids och lite andrum för oss föräldrar. Det har varit ett par småturbulenta dagar nu för sonens del. Klassföreståndaren har varit sjuk och det medför ju en del nya saker som inte ingår i sonens rutiner. Bla a så uteblev idrotten både igår och idag och man fick göra annat i stället. Som ni förstår så ställer det till det lite för sonen och det blir oroligt. Idag hade han t o m fått ett utbrott i skolan... Hemma har det också märkts att han varit mera uppe i varv än vanligt, men inget utbrott iaf. Jo, förresten i går morse, men det berodde inte på det för det var innan han visste om förändringen.

Annelie L undrade om vi inte skulle ta sonen till läkaren för att få medicinen omprövad ifall det var längesen vi ändrade dos. Barnen växer ju och i o m det så förändras säkert dosbehovet också. Visst är det så. Sonen äter tre olika mediciner och vi har fått lov att höja två av dem. Men vi skulle höja en i taget. Ifall det skulle medföra biverkning så skulle vi kunna veta vilken av medicinerna det berodde på. Vi har höjt den ena medicinen men har dragit på det, med den andra. Vi får se om vi vågar prova framöver.

I förrgår gick metrobloggen ut med att den skulle läggas ner om två månader. Jag började genast kolla runt på lite andra bloggportaler för att se hur de ser ut m m. Jag har nu fastnat för en av dem och kommer att byta så småningom. Men först vill jag försöka få med mig mina inlägg och den resa man gjort här under 1,5 års tid. Har börjat på med det, men det är ett riktigt hästjobb kan jag meddela. Men jag ger mig säkert inte förrän det är färdigt.

Men eftersom det tar tid och är ett omfattande arbete jag måste göra så måste jag ju kasta ut en fråga här: Är det nån som vill följa med mig till en ny bloggportal?  Vet inte om jag törs fråga, men nu har jag gjort det. 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja men tokfia, det är väl klart att jag vill! Jag skulle sakna dig alldeles för mycket om jag inte får följa med :-(
Du ingår ju i min vardag som jag inte vill vara utan.

Svårt det där med medicinering, det blir ju rena experimenten känns det som ibland tyvärr.
Å dessa förändringar i rutinerna, så mycket det kan ställa till. Hoppas ni har nåt kul att se fram emot i helgen när ni har korttids.
Kram kram och hoppas det går bra med bloggflytten.
Glöm inte bort att tala om vart du tar vägen!
Lena

Anonym sa...

självklart. Din blogg är alldeles för intressant för att missa. Lycka till.
jecca

Anonym sa...

Vadå? Om jag vill fortsätta läsa din blogg, menar du? Alltså... jag klarar mig inte utan dig! Så det så!
Kramen!
Nina

Anonym sa...

Hej!

Såg en annan metrobloggare som hänvisade till den här sidan om man vill spara ner sin blogg på hårddisken
http://huggpunkt.org/ladda-hem-din-metroblogg

Då skulle man slippa spara ner den som worddukument.

Hoppas att det fungerar.
Jossan

Anonym sa...

Mig blir du inte av med så lätt;-)) Kram Mia

Anonym sa...

Självklart jag hänger med. Tycker din blogg är intressant och lärorik
Anna

Anonym sa...

Hej!

Självklart vill jag läsa din blogg även om du flyttar! Min son är 14 år och fick först diagnosen DAMP när han var 6 år. Sedan när han gick i 5:an utreddes han på nytt och fick då Asperger. Bytte skola när han började 6:an, går nu i speciell aspergerklass. Det funkar jättebra! Tidigare var han lite mobbad. Men han har verkligen lugnat ner sig med åren, nu är det bara datorn som gäller. Lider med er som måste anpassa hela livet efter sonen...
Kram Ingela

Anonym sa...

Jag måste ju erkänna att jag under en period har varit en ganska dålig bloggläserska överhuvudtaget, men nu är jag igång igen och jag följer med dig absolut! Jag tycker din blogg är jättebra!
Kram från Mib.