torsdag 10 februari 2011

Tankar som svänger **** Autism/ADHD

Det här med skolfrågan inför nästa läsår snurrar i mina tankar just nu. Jag tog faktiskt och ringde den skolan som ligger 6,2 mil härifrån och som jag skrev om för två dagar sen. Tipset jag fick från nuvarande rektorn.

Fick prata med rektorn där och hon tyckte vi skulle komma på studiebesök. Det såg så bra ut på deras hemsida så jag blev ju lite nyfiken. Jag sa precis som läget är, men att jag vill avvakta lite till och återkomma sen om det blir aktuellt. Blev väldigt sugen på att åka dit och titta!

Sen på eftermiddagen när jag slår upp morgontidningen så ser jag att annonsen är ute där man till högstadieskolan här på orten söker resurs till sonen.... Den var inte utformad som jag trott... gick in på kommunens hemsida där det står lite mer om tjänsten... Var tvungen att ringa rektorn och fråga hur de tänker... om de har ändrat tankebana eller vad det är fråga om... Men det hade med lagar och paragrafer att göra....

Sen slängde jag mig på telefonen igen och ringde upp T som vi själva frågat om inte han kunde tänka sig det jobbet. Han jobbar ju f n med sonen på korttids och sonen trivs förträffligt med honom. Var ju bara tvungen att kolla hur hans tankar går. Vad tror ni han svarade??? Jo, han är villig att ta jobbet!!! Yes, så härligt! Hoppas nu bara att rektorn och skolchefen går på vår linje och lyssnar till oss. Men tänk vad skönt det vore att slippa få in ett nytt ansikte för sonen, här är det en kille som redan finns i sonens liv och vi vet att det fungerar. Omställningen till en ny skola kommer att bli jobbig nog ändå. Tänk att kunna bespara honom detta jobbiga med att få in en ny person att lära känna och komma överens med!

Tidigare idag var jag beredd att ge upp planerna för sonen att kunna gå i skola på hemmaplan, tänkte nästan att det får bli den skolan långt borta iaf. Men om T får jobbet så känns det bättre igen. Håll tummarna nu att det går i lås! Nuvarande assistenten har redan en del bra planer för att få övergången till en annan skola så smidig som möjligt.

Tankarna svänger snabbt från positivt till negativt och tvärtom.

Eftermiddagen idag har också varit lugn på hemmafronten, trots att det blev lite annorlunda i skolan. Läraren ringde i morse och sa att assistenten fått magsjuka inatt. Då får de båda klassföreståndarna rycka in som assistenter - de tog var sitt pass, fm och em. Inga vikarier här inte, det har man lärt sig för längesen att det inte funkar - då kommer utbrotten som på beställning. Nej, nu ska jag ställa lite krav på sonen så får vi se hur det går. Det finns nämligen engelskaglosor att plugga på ;) få se om vi fixar det på nåt bra sätt innan det är dags för läggningen.

Inga kommentarer: