tisdag 22 februari 2011

Tandläkarbesök **** Autism/ADHD

Nu fick man lite huvudbry efter metrobloggens meddelande. Jag får ta mig en rejäl funderare, men kan ju inte tänka för länge eftersom jag vill kunna länka vidare från den här bloggen innan den lägger ner. Men det kommer säkert att ta lite tid innan man får ordning på nåt nytt. Vill ju gärna få med mig de gamla inläggen också så det inte försvinner. Har konfererat med min äldste son idag och det verkar inte enkelt att få med sig inläggen. Det går, men det tar tid - jag som har ett överflöd av det *ironi*. Vi får se vad som händer....

Jag och sonen åkte 8 mil t o r för att han skulle till tandläkaren idag. Undersökning och lite allmän koll. De har ju tidigare dragit ur två tänder för att tandraden ska rätta till sig, annars blir det tandställning, men det är inget vi vet än hur det blir med det.

Däremot upptäckte de idag att det antagligen fattas ett par tänder, det kommer nog inga nya under mjölktänderna som sitter kvar. Hmm, varför måste det bli extra problem för honom, det är nog så svårt ändå med vanliga rutinkontroller? Tandläkaren skulle skicka remiss till röntgen så de får kolla upp det. Det var visst nån specialröntgen för sånt här. Typiskt!

Själva besöket idag gick väldigt bra. Jag hade peppat sonen och lockade med en belöning ifall han lyssnade och lydde därinne. Han var exemplarisk idag, men jag var riktigt nervös. Man har ju i bakhuvudet vad som kan hända om något går snett ;)

Nähä, nu väntar sängen. Sov gott kära vänner och alla ni andra som jag inte känner!

1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt att det gick bra med tandläkarbesöket den här gången, men vilken otur att det ska vara en massa bekymmer med tänderna. Det är ju inte precis det enklaste att hålla på att springa på en massa sådana besök med nya personer, nya saker hela tiden.

Jag förstår att du oroar dig. Finns det ingen specialisttandvård där du bor? Vi har möjlighet att få det om det inte skulle fungera där vi bor.

Trist det där med blogggen, det är ju inte precis vad man vill hålla på med. Hoppas att det löser sig, men vissa bloggar har så man kan flytta med sig inläggen. Fråga mig inte hur det funkar för jag har aldrig testat själv.

Tur att du har en som som är lite haj på sånt så du har någon att fråga iallafall.
Kram och hoppas att det blir en bra dag idag//Lena