torsdag 17 februari 2011

Inte blir man lugnare.... Autism/ADHD

.... nej, inte blir man lugnare angående sonens skolgång nästa läsår när han ska börja högstadiet, när man återigen får höra på nyheterna om att den aktuella skolan än en gång blivit anmäld till skolinspektionen!!! Redan 2007 fick man anmälning på sig till skolinspektionen och det fortsätter likadant. Låter väl hoppfullt för oss?!

Anmälningen gäller - som vanligt - att elever i behov av särskilt stöd inte har fått den hjälp de har rätt till. Så mycket som var tredje elev som gick ut 9:an förra året gick ut med ofullständiga betyg. Tycker ni inte att det bådar gott för oss med alla våra krav som de behöver tillgodose när det gäller vår son?!

Jaja, vi ger dem en chans iaf och hoppas på det bästa. För att tänka positivt så kan det ju vara så att de nu åkt på så många smällar att de verkligen vill göra rätt för en gångs skull. De har ju lovat att det ska bli bra för sonen och vi avvaktar och hoppas de infriar sitt löfte. Det kommer att visa sig inom ett par veckor om de går på vår linje när det gäller anställning av en eller två resurser. Lyssnar de inte då så känns de ganska rökta och bortgjorda redan där. Ska försöka lägga de där tankarna åt sidan ett par veckor till så får vi se sen.

Lämningen på "fritids" idag gick toppenbra, gäller att förbereda så sonen har nåt kul i tankarna. Han och assistenten hade haft en bra och fin dag, mycket lego hade de byggt. Och sonen har fortsatt här hemma i eftermiddag också. 

Idag tog jag hem sonen lite tidigare från "fritids" (det var förstås förberett i förväg) för jag tänkte vi skulle ha det lite mysigt och se en film och gotta oss lite - det är ändå sportlovsvecka. Sonen protesterade, det blev ju nåt som bröt mot de vanliga rutinerna... Hur man än gör så blir det fel ibland. Men vi har haft det mysigt hittills och det fortsätter säkert så. Ja, förresten, det är hög tid för lite duschbestyr ikväll också... det kan ju förstås vända upp och ner på allt, men jag är hoppfull idag.... ;)

PS. Fick indikation på att det var problem med att kommentera mitt förra inlägg :(  Hoppas det går bättre nu - jag gillar ju era kommentarer! DS.

Inga kommentarer: