fredag 4 februari 2011

Fredagsmys eller? **** Autism/ADHD

Jaha, så var det fredag igen, få se om det kan bli nåt fredagsmys snart. Har jobbat hela dan nu, och det var välbehövligt efter den här veckan då jag varit hemma alla dagar med sonen. Men idag gick han iväg till skolan iaf, skönt med rutiner igen - iaf för en dag.

Tack för era kommentarer på förra inlägget. Trevligt att ventilera vissa ämnen lite och höra era åsikter också. Hur det kommer att bli i skolan med mobbing eller inte, beror som nån skriver, ganska mycket på elevernas inställning och även lärarnas förmåga att stävja detta. Och visst, att förbereda eleverna på sonens situation är nog inte helt fel. I nuvarande skolan har både elever, lärare och berörda föräldrar fått information.

Frågan uppkom om detta med internatskola, om det kan vara ett alternativ? Faktum är att vi hade det uppe på senaste skolmötet. Skolchefen frågade om han skulle kolla upp en viss kommun för att se om de hade nåt lämpligt. Men vi som föräldrar avböjde - rätt eller fel, ja vem vet det i nuläget?!? Men sonen skulle i så fall behöva bo borta hela veckorna eller pendla rätt många mil varje dag. Tyckte inte det var alternativ nr 1 att välja. Vi hoppas i stället på att skolan på orten ska lösa det till nåt bra trots allt. Vi tillhör inte den kommun som du A skriver om. Däremot så är det en närliggande kommun dit sonen skulle ha kunnat pendla om det funnits en bra anpassad skola där. Nu finns det inte det så därför får hemkommunen försöka göra det bästa av det i stället.

När jag kom hem från jobbet nu i kväll så hittade jag ett bokpaket i posten. Fick hem dessa böcker som jag beställde från Adlibris igår. Här är det snabba ryck!

Nu ska sonens assistent få tillbaka sin bok "Explosiva barn" som jag lånade av henne när vi skulle åka tåg och därmed fick lite tid att läsa. Har läst halva boken, tiden räcker inte till. Men har man egna böcker så kan man ju läsa nån liten stund då och då och det gör inget om det drar ut på tiden.

Nä, nu är det dax för fredagsmys, vet inte hur det lyckas men vi gör ett försök. Hoppas att ni andra har det mysigt i alla fall! Kram på er

Inga kommentarer: