lördag 1 maj 2021

Muntlig förhandling i rätten

Historien rullar vidare.. Jag är sååå besviken på denna kommun så det är obeskrivbart! Jag skriver det igen - denna kommun har varit en av de bästa, men nu har den nog gått från bäst till sämst i Sverige! I veckan som gått nu, fick jag ännu ett bevis för det. Blir så ledsen. 😓 Det kom ett brev i lådan där jag fick svart på vitt att de inte tar ansvar för Turbo. De menar verkligen att han ska klara sig ensam åtta dygn/månad. Jag hade ansökt om tillfällig utökning av assistans för de fyra dygn som inte korttids verkställs + de fyra dygn som vi inte fått beviljad korttidsvistelse. Avslag på alla åtta dygn - därmed har inte Turbo någon tillsyn dessa åtta dygn/månad. 

Ny handläggare och nya chefer ovanför den personen - samtliga verkar ha missat att Turbo har svåra diagnoser! Att Turbo är där han är idag, beror på att han ALLTID haft tillsyn under hela sitt liv hittills. Han är en fara både för sig själv och sin omgivning om han skulle lämnas ensam att hantera sin svåra autism och övriga diagnoser. Hur kan LSS-handläggare och övriga chefer blunda för sitt ansvar?!?! 


Jag har väl inte mått så bra vissa dagar den här veckan. Arbetsbördan på oss föräldrar är orimligt hög då vi inte har någon som helst avlastning förutom då vi jobbar med företaget. Kan nämna att jag och mannen har inte haft en enda kväll ensamma på fyra månader! Vi är hela tiden bundna till hemmet, vi kan inte ens ta en skogspromenad tillsammans. Till detta har vi en oro för vad som ska hända framöver - det är alltså mycket som tär på oss just nu. Nästa vecka är det dags för muntlig förhandling i Förvaltningsrätten. Jag är en aning (bara förnamnet) orolig för den dagen. Lilla jag (i egenskap av god man) mot Stora draken kommunen! Även om jag skakar så måste jag ta mig igenom det, det finns ingen annan utväg. Ni får gärna tänka på mig under veckan. 🙏 Jag och mannen kommer aldrig sluta kämpa för Turbos rätt, det är en sak som är säker!

Och hur går det med verkställandet av de fyra dygn/månad som Turbo har beviljad korttidsvistelse? Det är också en följetong som jag återkommer till... När hela den här härvan är överstökad, då blir det låååångt här! 

Var rädda om er 💞 

3 kommentarer:

Kristin sa...

HJÄLP det är enda jag kan säga, hur kan dom bete sig på detta sätt. Jag kommer att tänka på er och sänder all värme och kärlek till ER

Annelie L sa...

Jag kommer att ha mina tankar hos dig hela veckan. Du kommer att klara det, du vet vad du pratar om och du är den som känner Turbo bäst.
Kommunen kan verka stor och skräckinjagande, men det är bara människor som sitter där också, och du är bra mycket bättre och mer påläst än de. Det är så fruktansvärt sorgligt att behöva läsa gång på gång hur kommuner bara struntat i sitt ansvar, hur tror de att problemen ska lösas...? Tror de att bara man bestämmer en sak så är problemet borta..?

” Nu bestämmer vi att Turbo inte behöver tillsyn 8 dygn/ i månaden, så ska nog de där besvärliga föräldrarna få se att det kommer att fungera”

Vem har ansvaret över det som kommer hända med Turbo o andra som kommer i hans väg när han lämnas ensam???
Stor styrkekram o kärlek till er alla.

Nina sa...

Om det inte var så att det skulle bli katastrof för våra barn så borde alla föräldrar som kämpar låta samhället ta över. Då kanske det skulle bli ändringar i LSS så oberoende proffs gjorde ordentliga utredningar som kommunerna var tvingade att rätta sig efter.

Men, cheferna vet ju att vi inte kan utsätta våra barn för det och kan ju spara en massa pengar på att vi tar hand om våra barn själva.

Gå till media! Anmäl till IVO och överklaga beslut. Det är ju dom enda verktyg vi har. Ni har kanske redan gjort det... Gör det igen.

Saknarkramar <3