lördag 4 juni 2011

Trädgårdsdags

Gårdagsmorgonen var väl ungefär som mornarna varit de senaste dagarna. I med medicin snabbt så den hinner verka nån gång, annars blir man lite smått galen här. Efter frukost åkte mannen till jobbet och jag var hemma med sonen. Det brukar oftast lugna ner sig när man är ensam hemma med honom. Jag packade korttidsväskan m m på förmiddagen. Strax innan kl 14 körde jag sonen till korttids där T väntade på honom. Lugn och städad avlämning som tur var. Men nu när sonen börjat bli lite mer stirrig och orolig så undrar man hur länge det dröjer innan det märks av för personalkillarna på korttids......

Sen satte jag och mannen igång med att röja lite i trädgården. Trädgårdsanläggningsfirman har röjt en hel del och nu var det vår tur att röja runt huset. Firman gör i ordning så det blir lite mer gräsmatta än det varit innan och jag och mannen tar bort en massa onödigt som förvuxit sig vid huset.

Före

Efter
Mannen slet ordentligt hårt för att få bort bl a en idegran som stått i 23 år och fått rejäla rötter! Tanken är att vi ska lägga plattor i hörnan och ha det lilla bordet och stolarna där.
Idag har  vi varit till växthuset ett par mil härifrån och köpt lite krukor och växter. Här ska inte vara några rabatter man inte hinner sköta utan nu får det bli enkelt.


Mycket återstår att göra men nu är vi på rätt väg iaf. Mest gräsmatta, några krukor med blommor i, några amplar utanför verandan och en rosrabatt på baksidan - det är det vi kommer att ha i år. Krukorna är jag lite osäker på med tanke på diagnoserna. Hur länge får de stå upprätt?? Därför blir det inga avancerade och dyrbara plantor i dem.

Katten var med flera timmar igår när vi var ute och röjde. På kvällen visade han att det var nåt intressant på utsidan av verandan. Jag gick ut och tittade vad det kunde vara på andra sidan väggen - detta hittade jag!

Otroligt vilken hörsel katter måste ha. Oswald älskar att vara ute på verandan, speciellt sent på kvällarna. Någonting bor under verandan, Oswald har suttit och vaktat och visat att han hör något. Undrar om det är kotten som bor där? Förr om åren har vi ofta sett igelkottar på vår tomt. Nu kanske det minskar i o m att vi inte har så mycket växtlighet.

Nu ska jag och mannen göra oss i ordning för en liten utflykt. Vi ska åka och hämta ett par som vi tänkte ta med ut och äta. Vi tyckte att detta par behövde uppmuntras och komma ut lite, och jag hoppas och tror att vi ska få trevligt.
Kram på er i värmen!

2 kommentarer:

Nina sa...

Vilket jobb med trädgården, men vad roligt att få ordning sen. Så långt kommer nog aldrig vi, och det beror nog mest på att vi inte har tillräckligt intresse. Fint vill vi ha, men vägen dit... I år har vi inte ens köpt blommor till några utekrukor.

Hoppas helgen går bra för sonen och killarna på korttids och hoppas ni kan slappna av! Mysigt att gå ut och äta med goda vänner!

Kram Nina!

Lenaeff sa...

Kul att få fixa till lite i trädgården kan jag tro, det gäller ju att anpassa det som går att anpassa. Det är ju inte roligt om man bara har en massa måsten som aldrig riktigt hinns med.
Hoppas att det går bra på korttids även om det är lite oroligt och stirrigt.
Önskar att det blev entrevlig stund med era goa vänner och att det smakade bra ;)
Många goa kramar...
Lena