torsdag 2 juni 2011

Stirret fortsätter

Vad ska man tro om sonen?? Det stirriga fortsatte i morse. Så fort man slår upp ögonen - "gå upp nu, mamma".... gääääsp! Sen fortsatte stök och bröt, man vet inte hur man ska hinna andas för att det händer saker hela tiden. Ett utbrott inkluderades också under förmiddagen. Det var längesen han hade en sån här period nu. Men visst, det är väl inte konstigt om det blir en sån här reaktion nu inför sommarlovet. Och i år är det speciellt på flera sätt.

Bellis i närbild :)

Ett stort avslut i den invanda trygga skolan, ett avslut med fritids - sista fritidstiden är på torsdag nästa vecka. Alltså inget fritids på sommarlovet. Upplägget för lovet ser helt annorlunda ut mot tidigare år, mer om det i ett senare inlägg. Jag hoppas det ska fungera bra, trots allt, men jag förstår om sonen är orolig inför allt det nya. Ingen bestämd information angående nya skolan har vi heller fått, så mycket hänger i luften. Vi får försöka göra det bästa för sonen så länge.

Annan blomma :)

Vi genomled en stirrig och stökig frukost i morse, sen åkte mannen och sonen till stan. Sonen skulle få köpa sig nånting kul, men kom hem med en liten sak - han hittade inget bättre.... Mannen köpte en häcksax, eftersom häcken behövde tuktas rejält. Vi håller på att snygga till tomten ordentligt. Vi har tagit hjälp av trädgårdsanläggningsfirma för att få bort allt det vildvuxna.


P g a diagnoserna så har tomten blivit rejält eftersatt, tiden har liksom inte funnits, men nu är det dags att rycka upp sig. Med hjälp av assistanstimmarna så har vi fått en liten ljusning.

Nu får vi försöka göra ett ordentligt schema för morgondagen så hoppas vi på en lugnare förmiddag. Det behöver styras upp för sonen så han vet exakt vad som kommer att hända under dagen. Gör ett försök för att få det lite lugnare för honom.

Medan mannen och sonen var i stan idag så passade jag på att jobba. Tänkte nämligen vara helt ledig i morgon för en gångs skull på en fredag! På återseende mina goa läsare!!

5 kommentarer:

Nina sa...

Ja, det är inte lätt med alla förändringar förstås. Bara sommarlov brukar ju räcka för att stöka till det, så allt annat nytt som ni inte riktigt kan förbereda er på. Gubben, hoppas det ordnar sig till det bästa så han får lite ro snart. Tur har har er som gör det så bra det bara går av de förutsättningar ni har!

Kul att få lite ordning på tomten :)

Ha det kanoners!
Kram Nina!

Anonym sa...

Hoppas ni får informationen om nya skolan snart.Det har varit viktigt för mina barn med diagnoser att få informationen så tidigt som möjligt så att vi har fått tid att förbereda det som är nytt.Mvh Ann från Åland.

Anonym sa...

Tänk att ni inte har kunnat fått klart med sonens skola trots att ni började rodda i allt det för så många månader sedan, det är verkligen sorgligt och skamligt dåligt. JAg kan inte tycka annat.
Så nej, det är väl inte så konstigt att det är så stirrigt som det är just nu, men det gör det ju varken lättare eller roligare. Det är ju svårt att få till de dagarna på ett bra sätt och alla blir ju mer eller mindre smittade av stressen.
Skönt att ni har fått möjlighet att fixa lite hemma, det måste ju vara roligt att få det lite fint i trädgården också. Men du det var en fin blomma det där, men den måste vara väldigt ovanlig, jag googlade på annan blomma, men jag hittade den inte ;)
Kram på dig Bellis och önskar er en lugnare dag imorgon, med ledig fredag och allt.
Lena von Linné

Mamma Z sa...

Instämmer med både Linné här ovan och de andra! Förstår att han smäller för stort som smått..
Härligt at tni får till det i trädgården.. Ofta tittar jag mig omkring i huset och inser vad som får stå tillbaka för att tiden helt enkelt inte finns där för att göra det som borde göras..och att leja bort det..javisst..när jag börjar tjäna de där pengarna så ;-)

Stor kram och önskar er en trevlig helg!!

Mib sa...

Hej! Känner igen det där med stingsligheterna för skola, sommarlov och allt vad det är. Och duscningen, jag har haft problem kring bägge barnen med att få till det där på ett vettigt sätt. Nu funkar det faktiskt. Tjabolina duschar varannan kväll och Tjabo duschar varje morgon. Att få rutin som passar är ingen lätt match. Det går ju inte att säga till dom att dom ska duscha när dom behöver.... för hur ska man veta det liksom....
Det där med trädgården känner jag också igen. Jag brukar vid den här tiden åtminstone ha tomatplantor i växthuset, men i år är växthuset fullt med glas efter vinterns bravader och jag har inte haft ork att ta itu med det än.
Kram på dig Bellan!