tisdag 28 juni 2011

Det händer en del

Ännu en dag av sommarlovet har snart gått...
Sonen var på korttids idag och det har faktiskt hänt en del .... jag har skällt på folk, jag har fått provsvar, jag har börjat ordna en grej m m.... Får nog förklara lite bättre om ni ska få nåt sammanhang ;)

På korttids var det T som jobbade med sonen. Men en ny personalkille var där och "gick bredvid" för att lära känna sonen lite. Det är kanske tänkt att han ska kunna rycka in vid behov. Tror det har varit helt ok med den killen, sonen hade nog träffat honom innan i nåt sammanhang så han visste vem det var. Men det han har problem med, är när det är fler än en vuxen med honom. De vuxna pratar med varandra och jag har märkt här hemma att han får svårare och svårare för det. Det blir rörigt. Men på nåt sätt så måste man ju få till en sån här träff om det ska kunna komma in nån ny omkring honom. Han sa själv när vi kom hem på eftermiddagen att han tyckte det var jobbigt så nu ville han ha lugn och ro på em.... hehe, det är den rätta personen att säga nåt sånt ☺. Men jag hade inga problem med att ha lugn och ro resten av dagen ☺.

Oswald
Men lugnet varade inte hela dan.... han ville ut och cykla en sväng och det gjorde vi såklart i solen och värmen! Han börjar tröttna lite på dataspelandet och vill gärna göra lite avbrott emellanåt och det måste ju uppmuntras.

Idag har jag också skällt lite på byggfirman jag anlitade till att lägga in nytt golv i hallen. Ni som kommer ihåg den historien... än är det inte över. Jag har ju reklamerat mattan som blev inlagd eftersom den inte ens håller för kattens vilda framfart! Det låg sjukdom bakom att inte hela jobbet blivit gjort med golvvärme m m. Men reklamationen av mattan låg ju hos mattläggaren som inte behagar komma som han sagt. Men nu tar byggfirman över ärendet och jag hoppas det händer nåt snart.


Sonens läkare ringde mig idag och berättade om lite provsvar hon fått. Alla svar har inte kommit än, vi får avvakta resten innan vi säkert vet hur det ligger till. Men i nuläget var läkaren överraskad över svaren. Och nu hoppas vi på att det inte ska behövas nån behandling med sprutor varje kväll som det var tal om. Men än ropar vi förstås inte hej....

Om ett par veckor ska mannen ta sonen med sig på en annan årlig utflykt ett par dygn. Då tänker man förstås på allt man borde göra, det finns ju hur mycket som helst. Men så fick jag en tanke - varför hela tiden tänka på en massa måsten?? Kanske skulle man släppa såna tankar för en gångs skull och hitta på nåt man verkligen vill göra i stället? Jag gjorde slag i saken, så nu håller jag på att planera en rolig grej och jag hoppas verkligen att det blir av. Det är flera inblandade så det är bara att hoppas att det funkar för de andra. Själv är jag inte så van att ordna och dona när det gäller andra, men nån gång får man kasta sig ut på nya marker. Blir säkert bra, de andra hjälper säkert till när vi träffas sen, så det blir trevligt när det väl kommer till skott!


Lena undrar om vi planerat nåt speciellt under semestern? Nja, det blir ju inte som hos "vanliga" familjer. Sonen följer som sagt med mannen på nån utflykt. Sen är han på korttids några dygn extra ett par omgångar och då får jag och mannen göra nåt som vi inte kan annars. Inga stora utsvävningar blir det.

Lena undrade också om filmen "My name is Khan" var bra? Nja, får jag väl säga där också! Sevärd var den väl men inte mer. För min del tyckte jag att huvudpersonen som hade Asperger inte stämde med min bild av Asperger.... Men alla är ju olika naturligtvis. Jag hade hellre trott att han hade någon form av lättare utvecklingsstörning ihop med Asperger-diagnosen. Men det är min syn på det hela, finns säkert en mängd olika uppfattningar och tolkningar.


Nej, nu ska jag försöka varva ner lite och komma i säng i tid i kväll. Dags att göra nåt åt bristen på sömn igen.... En ny dag väntar ju i morgon och jag hoppas den börjar bättre än den här dagen slutade! Utbrott från sonen så det var bara att lotsa honom i sängen. Det var tänkt en dusch först, men det kunde man glömma. Han hade ont under en tå, kändes som en sticka men jag tittade med förstoringsglas men hittade inget. Hoppas det försvunnit tills imorgon för känslan av smärta har han svårt att hantera....

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tur att du gjorde slag i saken och "slängde" måstena åt sidan, jag hoppas verkligen att det går att ordna till och alla hjälper till såklart som sig bör. Håller alla tummar!!!
Ha ha ha ha, jaa du det var just den rätta att kommentera det där med lugn och ro *skrattar gott*
Men å andra sidan är det väl bra på sitt sätt för om han vill ha det ibland kanske det kan bli lättare att förstå att andra kanha samma behov.
Sköt nu om dig väl och vila upp dig ordentligt. Själv har jag just bokat in mig på Lottas en föreläsning till vintern. Ska bli så kul!!!
Kram och godnatt bästaste Bellan min//En förväntansfull om än något förnärmad Lena ;)

Nina sa...

Sedär! Det blev ju jättefina foton av Oswald! Tom en närbild som heter duga!

Jag har oxå tänkt på det där att gå bredvid när våra barn inte klarar fler än en i taget. Men om man måste gå bredvid så får man faktiskt inte prata med den andra vuxne! Man får göra sig så osynlig man kan och gå undan när det krävs... Hoppas dom löser det på ett bättre sätt i fortsättningen!

Men ååh vad jag ville ha korttids på rätt dag nu då! :( Men det där blir säkert kanon ändå! Ja, inte för mig då, men för er... ;)

Ha en fin dag!
Kram Nina!

Annelie L sa...

Precis som Nina, säger, man får göra sig osynlig...
Det är lite av det som är bra med dagmamma,(som jag jobbat som i 22 år) fast inte samma sak. Man är ensam vuxen och koncentrerar sig på barnen. När man jobbar på dagis blir det mer prat vuxna i mellan och barnen hamnar inte i fokus.
Vilka fina kort på kissen, han verkar vara en riktig Herreman.
Hoppas du får det riktigt roligt nu när du bestämde dig för att kasta alla måsten dit pepparn växer.
Kram Annelie

Mamma Z sa...

Tittar in som hastigast ifrån mitt supervarma jobb och hoppas att trevligheterna du planerar kan bli av :-)

STOR KRAM syster yster!!

ann sa...

Tråkigt om situationen blev jobbig för sonen,då en ny kille skolas in.Jag förvånas inte mer om misstag sker i samband med mina barn,jag har sett så mycket av okunskap hos personer som jobbar med detta.Du verkar ju fått bra personal runt sonen så jag blev lite förvånad att detta skedde..Hoppas det löser sig med byggfirman och sonens provsvar.Kramar från Åland.