söndag 6 mars 2011

Blandad hemmahelg **** Autism/ADHD

Snart är helgen slut, det har varit hemmahelg för oss och sonen och det har väl avlöpt hyfsat. För varje helg som går så inser mannen och jag att vi måste styra upp ännu mer med schema, men hur lätt är det att ha hela helgen uppstrukturerad? Helt klart är iaf att hela familjen skulle må bättre av det. Minimera risken för missförstånd och därmed också slippa vissa utbrott som beror på det.

Jag hade min plan klar för mig inne i mitt huvud hur jag skulle behöva lägga upp helgen för att hinna med vissa måsten. Jag har en deadline på onsdag morgon och innan dess måste jag göra vissa saker. Då tänkte jag att lördag fm när mannen är hemma så kunde jag ju göra ett stort ryck. MEN, då ville helt plötsligt sonen ut och premiärcykla för den här säsongen! Solen sken och snö och is smälter. Det gick inte att ta ur sonen de tankarna så det var bara att klä på sig och ut och cykla.


Mannen var så pass förkyld så han skulle inte ut i blåsvädret, annars hade det ju passat bättre att de hade cyklat och jag fått gjort det jag skulle. Sen får jag nästan panik över hur jag ska hinna med allt mitt... Hade också planerat att på tisdag skulle jag ägna mig åt det sista jag måste göra innan onsdag morgon.... och upptäcker att sonen har lovdag då! Där sprack hela min plan. Men det får lösa sig på nåt sätt, får väl ta till nätterna i värsta fall :(

Gårdagen flöt i alla fall på rätt bra sen när vi kom hem efter cyklingen. Sonen blev så trött så han somnade faktiskt efter en stund! Då kunde jag ju passa på att göra lite av mitt under den stunden.

 
Sen blev det förstås svårt att få honom i säng i normal tid på kvällen, så där försvann min och mannens välbehövliga egentid också. Man är liksom inte van vid det, vi behöver en stund för oss själva utan diagnoser och varva ner lite grand från det höga tempot vi har i familjen från morgon till kväll.

Förberedde sonen igår på att jag inte skulle hinna med nån cykling idag, bäst att ligga steget före. Jag har varit borta en stor del av tiden idag. Hemma några timmar mitt på dan och åt middag och sen spelade vi kort alla tre en stund. Det blev en rolig och mysig stund till slut.

Måste bara visa er en bild från gårdagen. Mannen dammade av ovanpå skåpen i köket. Naturligtvis skulle vår översociala katt vara med och kolla läget. Han hoppade upp där och jag fångade honom på bild jagandes råttan som är på väg nerför dörrkarmen till höger ;).


Nja, det är faktiskt inte sanningen.... det var faktiskt sekundvisaren på klockan som var Oswalds jaktbyte. Men det såg lite roligt ut iaf!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du, det är inte lätt att planera när någon får en idé i skallen. Trist för dig att hamna så långt efter med det du ska göra. Det är ju inte vad man vill heller, att sitta uppe halva nätterna och jobba...
Det var ju lite tur i oturen att sonen somnade en liten stund så du fick lite gjort, men trist att det blir på bekostnad av den nog så viktiga egentiden på kvällen.
Ja hur man än vänder sig har man ändan bak.
Ni kan inte få korttids vis en sådan lovdag? eller blir ni utan vid ett annat tillfälle istället då?
Jobba inte ihjäl dig nu, utan var rädd om dig också.
Knaskatten ;-)
Hoppas att veckan fungerar hjälpligt trots allt jobb som ligger efter.
Kram på dig vännen min//Lena

Nina sa...

Hahaha! Sån är Sune med! Översocial :) Ska ha koll på läget överallt och tror han kan klättra på väggarna!...

Men usch vad mycket som hopar sig för dig nu. Hoppas ni får vara friska och att du hinner få undan lite... Se till att mannen håller bacillerna för sig själv...

Kramar om!
Nina