tisdag 1 mars 2011

Förändringar och tillbakablick **** Autism/ADHD

Idag har jag tagit tag i en sak som jag gått och grubblat på länge. En sak som jag aldrig hade drömt om att jag skulle göra. Men det handlar om en viss sak i mitt liv som jag inte längre står ut med (oj det lät allvarligt, riktigt så farligt är det inte). Diagnoserna är orsaken till det och nu måste jag ta till en åtgärd som jag skäms lite för, men jag har tagit på mig skygglapparna och bara gör det jag måste för att kunna leva ordentligt. Nästa vecka kommer åtgärden att sättas i verket och jag har lite pill att göra innan dess - precis som jag inte har nog att göra. Kanske jag framöver berättar vad detta handlar om, när jag slutat skämmas... men diagnoserna kan ställa till det och dessutom förändra en förälder så man gör saker man inte trott man skulle göra, så är det! Men vad ska man göra - till slut blir man desperat!

På tal om att ha att göra - idag har jag pillat lite med min nya blogg. Jag har fått över alla gamla inlägg men bilderna hamnade tyvärr huller om buller. Nu försöker jag få rätt bild på rätt plats. Nu har jag gått igenom en hel del inlägg och det har fått mig att le flera gånger idag. Många komiska strapatser blir det när man lever med diagnoser ;).
Kommer ni ihåg det här, ni som följt bloggen ett tag?

Haha, det var den gången jag fick ringa 75 samtal innan jag hamnade hos en vänlig själ som gav mig koden till vägverkets hänglås till kontainern. Då kunde jag och mannen åka dit och fiska upp sonens glasögon som han kastat i där, när vi stannat för att fika på en rastplats helgen innan.

Det känns som det förekom en del såna här dråpliga situationer för oss i somras. Vi försöker behålla humorn och se på sånt här med ett leende även om det är lite jobbigt och blir lite besvärligt att åtgärda. Jaja, livet blir i alla fall inte långtråkigt i  en sån här annorlunda familj!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kunde inte låta bli att säga hej när jag sprang på denna bloggen ;-)
KRAM
hi hi!!!

Anonym sa...

Ha ha ha ha!!! Jaa du, man kan ju undra vad de tänkte först när ni ringde :-)

Jo nog kan det hända både ett och annat tokigt här i Diagnoslandet. Även om det inte altid är så kul just då kan man ju ofta få sig ett gott skratt i efterhand.

Som när Junior mycket högt påpekade att tantens tuttar höll på att trilla ut när hon böjde sig ned för att ta en liter mjölk i kyldisken på Ica en dag ;-)
Lite pinsamt, men kul efteråt!!! Som tur va skrattade "tanten" på c:a 30 år!!!

Men du kan ju konsten att göra en nyfiken också din lilla mört!!! Hmmm... oj vad jag kommer grubbla och fundera nu *ler*
Kram och hoppas att du snart är klar med nya bloggen. Det blir kul att se hur den kommer att se ut!
Lena

Anonym sa...

Nä! Skäms inte! Du gör vad som är bäst utefter de förutsättningar som finns! Men berätta bara sån som du känner är okay att berätta.

Kul med en tillbakablick, men vilket jobb! Jag skulle aldrig orka utan låta det som varit förvinna och börja om. Men det är ju toppen att ha det kvar, när jobbet väl är gjort :) Vad duktig du är! Ska bli kul att få nya adressen snart då...

Tycker mig minnas det där med glasögonen även om jag inte kommer ihåg fotona just.

Må gott!
Kram Nina!

Anonym sa...

Nu blev jag nyfiken, hoppas du berättar när du är redo. Och jag minns bilden:-))
Kram Mia

Anonym sa...

Ja, mycket skinn på näsan har man fått tack vare diagnoserna och tacksam är jag för det.. tidigare var jag gärna en såan som sade tack och ammen även fast åsikten kunde vara en helt annan..sån tur at vi faktiskt kan dra nytta utav det..
Jodå..jag blir åxå nyfiken vad du har på gång :-)
..och jo..den där glasögonvändan minns jag..mycket kan hända i diagnoslandet som bekant..
Skall bli skoj att se din nya blogg åxå!

STORA KRAMEN
Mamma Zoffe