måndag 6 december 2010

Tillbaka till verkligheten **** AS/ADHD

Nu är vi tillbaka i verkligheten igen efter den lilla utflykten i helgen till Kalmar. Jag jobbade igår eftermiddag och kväll så mannen fick ta hand om sonen helt och hållet efter att vi hämtat på korttids.

I morse när jag väckt sonen så frågade jag honom i en mild och mjuk ton: Hur mår du, lilla gubben? Till svar vrålade han: JAG ÄR FÖRKYLD!! Jag förstod genast var jag skulle lägga ribban för morgonen = väääldigt lågt . Inte pressa honom med nånting utan jag fick försöka på ett smidigt sätt få honom färdig i lagom tid till taxin. Ska väl tillägga att han inte var sååå förkyld så han behövde vara hemma, men humöret är väl inte på topp när man är lite halvdan.

I eftermiddag har vi hunnit med ett utbrott här när legot inte funkade som det var tänkt. Känns som han börjar bli lite väl stor och stark nu när han har sina utbrott....

Själv börjar jag känna mig lite pirrig och stressad inför mötet på fredag där bl a skolchefen ska närvara. Jag måste se till att förbereda mig noga så jag inte missar nåt. Idag har jag pratat med enhetschefen för korttids och vi ska träffas på onsdag för att se vilken linje vi ska hålla. Skönt att hon är med och stöttar i det här, hon har stor kunskap inom NPF och vet vad som behövs. Dessutom har vi värdefullt stöd från nuvarande rektorn och sonens assistent.

Idag har jag beställt en sak som jag ska använda mig av i ett projekt jag ska dra igång med sonen. Jag skrev om det för några dar sen men problemet då var att skrivaren inte funkade. Nu har vi fått fart på den så nu hänger det på mig och min tid, jag måste försöka få till lite bilder. Det jag har beställt har inte sålts så länge i Sverige så jag blev glad när jag googlade fram en webshop. Kommer att skriva om det sen när jag fått det - kanske har någon av er läsare erfarenhet av det....

Måste sätta in en bild som jag tog i Kalmar i helgen. Det är på ingången till fängelset.

Ovanför dörren står årtalet i romerska siffror. Efter en liten kort, kort fundering hos sonen så talade han om vilket årtal som menades. Ett litet specialintresse! Är det någon av er läsare som knäcker det utan att fuska?!

Inga kommentarer: