torsdag 16 december 2010

Hantverkare igen... **** AS/ADHD

Idag fick jag åka in till skolan med sonens snowracer direkt när sonen blivit hämtad av taxin. De skulle ha nån uteaktivitet så han och assistenten skulle åka i en backe vid skolan där de var ensamma. Kul att det går att ordna så. Och snö är det ingen brist på i detta snökaos vi har idag!

Vet ni vad det kan bli av en sån här kombination tillsammans med sonens diagnoser (en toalett och en läskflaska)?:

Jo, en trasig toalettstol! Sonen släppte ner flaskan i toan - och toan sprack, flaskan höll! Nu är detta iofs några år sen. Detta hände en lördagskväll precis innan vi skulle lägga sonen och sen ha lite god mat och lite mys. Istället fick mannen ställa sig och leka rörmokare och byta toastol. Vi hade sån tur så vi hade en begagnad toastol liggandes i källaren (hur många har det i reserv?). Men den var ju begagnad och den har läckt och varit allmänt dålig länge nu, så idag äntligen kom rörmokaren (den riktiga) och bytte ut toastol, tvättställ och duschblandare. Åh, vilken skillnad det blev mot förut!


Vi har i stort sett inte renoverat huset under alla dessa år som sonens diagnoser har härjat här, så det är skönt att vi kommit igång lite lätt iaf. Det blir inga avanserade saker eftersom diagnoserna säkert kommer härja fritt här i några år till, men det blir iaf nytt och fräscht.

Hantverkarna ringde kl 7 i morse och ville komma direkt, men jag lyckades avstyra dem så de kom efter att sonen åkt till skolan. Hade ju vart snyggt att få morgonrutinerna kraschade. Så långt det går att undvika så är det ju bra. Men det är ändå inte lätt att vara hantverkare hos oss för här blir man noga inspekterad av katten!

Nu till något helt annat. Jag fick väldigt mycket respons för mina inlägg om bildstöd till olika ändamål som jag haft ett par inlägg om nu. Tack för fina kommentarer! Blir så glad när man får se att man gett någon annan inspiration!

Har även fått kommentarer från andra som själva har diagnoser och det värmer också!

Ett par frågor har dykt upp också: Nina undrade om vi kunde byta ut något av det onyttiga som sonen äter, till nån frukt istället? Jodå, det går i en hel del frukt i grabben. Tyvärr är han allergisk mot de "enklaste" frukterna äpple och päron, men bananer och mååånga clementiner blir det bl a. Mango och ananas hör annars till favoriterna.

Lenaeff undrade om detta med boardmaker-programmet är svårt? Jag tycker det är ganska lätt, man kommer snabbt in i hur det fungerar. Det är också väldigt bra eftersom man kan ta egna bilder med kameran och importera i programmet. Ibland behöver man ju bilder på personliga saker. Detta är ett hjälpmedel vi fått från habiliteringen och vi tycker det är suveränt!

Nu ska jag ta hand om sonen som verkar vara lite upprymd efter dagens händelser i skolan med snowracing m m.

Inga kommentarer: