onsdag 22 december 2010

Gjort bort oss lite **** AS/ADHD

Jag trodde det skulle vara svårt att få upp sonen idag, eftersom han fick vara uppe en liten stund längre igår kväll. Men han studsade upp när klockradion varit på en liten stund bara. Det var nåt TV-program som drog och det var väl räddningen idag. Lite, lite småspattigt på morgonen sen, men jag är nöjd, det hade kunnat vara en jättejobbig morgon.

Vi låg bra till med tiden så jag hann prova de nya kläderna på honom. Han åkte iväg till skolan i ny mundering - nya jeans och ny tröja. Han var helnöjd - skönt!  

Nu blev det väldigt kort dag i skolan eftersom det var skolavslutning. Två timmar var han hemifrån. Jag och mannen har gjort bort oss lite i vår planering för jullovet. Vi hade trott att vi kunde stänga jobbet en hel del och därför har vi inte tagit mer än ett par förmiddagars fritids till sonen. Nu kommer vi inte att kunna stänga mer än nån eftermiddag utöver de helgdagar som är. Och båda behöver vi jobba, så det blir till att gå i skift. Vi får dela på dagarna så ska det väl på nåt sätt gå att få ihop arbetstiden med lite pusslande. Lite extra kommer sonen att vara på korttids också under jullovet. 

När sonen kom hem så blev det förstås utbrott. Finns nog flera orsaker till det. En sak är väl den ovanliga skoldagen som innebar avslutning - inte alls lik de andra skoldagarna. En annan sak var att han missuppfattat hur dagen i övrigt skulle se ut. Eftersom jag och mannen inte hade det klart för oss heller så har vi inte gjort nåt bildschema utan bara sagt muntligt till honom. Det är som bäddat för missförstånd! Han hade uppfattat att pappa skulle vara hemma direkt han kom från skolan. Nu var det inte tänkt så utan det var jag som fortfarande var hemma... Klart att det blev kaos i honom... resultatet blir då utbrott!

Nu under lovet gäller det stor skärpning av mannen och mig så vi kan planera kvällen innan hur nästa dag ser ut och göra i ordning BILDschema så inga missförstånd uppstår. Men det är inte så lätt - en "ledig" dag vill man ju ta lite som den kommer, men det är inte så bra i vår familj. Så jag och mannen får avsätta lite planeringstid varje kväll. ;) sen är det bra om ingenting inträffar som ändrar planeringen hastigt...

Inga kommentarer: