lördag 22 januari 2011

Lite lördagsgnäll **** Autism/ADHD

Hemmalördag idag. Morgonen var lite smått hispig men inga större saker så då får man vara nöjd. Alltid lite rörigt innan medicinen verkar på sonen, men sen brukar det lugna sig.

Jag var ensam med sonen halva dan eftersom mannen behövde jobba undan lite. Jag hade en lång lista att beta av, men inte ens hälften blev gjord. Så är det när man måste passa upp på diagnoserna.... Kan berätta några exempel från dagen på denna täta uppassning:

Det första exemplet är från tidpunkten innan mannen skulle åka till jobbet. Mannen ville att jag skulle läsa ett avsnitt från en Kalle Anka-bok som hade med vår sits att göra. Jag läste 3/4 sida, sen var jag tvungen att ta sonen och passa upp honom lite. Sen satte jag mig igen och kom 3/4 sida till innan det var dax. Bäst att ta diagnoserna direkt innan det blir ett utbrott, går inte att vänta....

Senare på dagen vid ett tillfälle sa jag till sonen att jag går på toa. Hinner sitta där en halv minut så ropar han eftersom något krånglar...inte ens där får man koppla av och sitta ifred.

På seneftermiddagen tänkte jag gå ut och sätta mig på altanen och njuta av solnedgången en kvart. När jag precis satt på mig jacka m m så krånglar iPoden för sonen. Jag försöker lösa detta, men misslyckas. Jag ringer storebror få se om han har nån lösning - han googlar och kollar runt lite men det som måste till är att kontakta support! Kan bara meddela att solen gått ner för längesen när sonen var lugn och nöjd igen... Får väl njuta av solnedgången en annan dag.

Så här ser dagarna ut här. Ville bara visa hur en dag ser ut i det här hemmet. Ingen ro och ingen vila här inte, ändå vill jag inte klaga eftersom det inte kommit nåt utbrott under dagen och då vill jag betrakta dagen som lugn. Nu återstår bara kvällen och hoppas på att den också ska gå lugnt och smärtfritt tillväga!

Inga kommentarer: