söndag 30 januari 2011

Vilken glad kille! **** Autism/ADHD

Lite strul idag med bilar m m. Mannen var på kurs på annan ort idag från tidig morgon till sena eftermiddagen. Det var meningen att han skulle åkt med en kille, men hans bil startade inte. Då fick de ta våran bil, men den var ju jag tvungen att ha när jag skulle hämta sonen på em på korttids!!!

Bara att försöka lösa. Fick låna en väns bil, sms:ade personalen på korttids som fick förbereda sonen på att jag skulle komma i en främmande bil. Lite extra pyssel med såna här barn som behöver vara förberedda på vad som kommer att hända. Men det gick bra iaf.

Och vilken glad kille jag möttes av på korttids! Inga spända saker han gått och burit på som skulle ut sen, utan han var hur avslappnad som helst. På vägen hem bubblade det över i honom, han satt och pratade om vad de gjort på korttids. I vanliga fall berättar han inte så mycket sånt. Nu hade de iofs varit på ett riktigt roligt äventyr. De hade åkt en del mil till Boda Borg. Det är nog lite som fångarna på fortet skulle jag tro. Lite kluriga saker och sånt gillar min grabb.

En helt underbar kille kom alltså hem idag. Vilken skillnad mot förr när man hämtat både från korttids och stödfamilj, då han "skärpt" sig under helgen och sen skulle allt ut hemma sen. Det var ganska jobbigt vill jag nog påstå. Så härligt nu när man får hem honom på ett helt annorlunda sätt. Tänk vad bra allt blir med rätt personal! Låter kanske tjatigt, men för mig är det underbart att slippa dessa sparkar och slag när man lämnar och hämtar honom, sparkar som både personal och andra blir träffade av. Med andra ord så trivs han som fisken i vattnet!

F ö var han rätt förkyld vid hemkomsten, så jag misstänker att det inte blir nån skola för honom i morgon :(

Inga kommentarer: