fredag 28 januari 2011

Hmm, vad skriver man nu då? **** Autism/ADHD

Igår ringde jag skolchefen och rätade ut lite frågetecken och det gick faktiskt bra. Han är förstående inför situationen, men han förstår också att de har ett stort arbete framför sig att lösa allt till skolstarten. Säkert får vi hjälpas åt att skräddarsy läget. En nyckelperson i det hela kommer nog att vara den nuvarande assistenten som känner sonen bäst i skolmiljö. Skulle tro att de behöver ta hjälp av henne att bygga upp det hela.

Den här dagen har kantats av ett par viktiga möten med två olika personer. Det första mötet gällde jobbet, där ett stort och  viktigt beslut måste tas. Nu är det gjort och vi hoppas det ska funka som tänkt.

Det andra mötet gällde sonens skolgång. Här vet jag inte riktigt vad jag ska skriva.... hmm... vi har nämligen själva raggat upp en kandidat till resursperson för sonen. Den person som jag och mannen och flera med oss anser som den mest lämpade att axla det ansvaret. Det är en av killarna på korttids som sonen tycker så mycket om. Vi träffades på jobbet på em och pratade faktiskt ett par timmar. Nu fick han nåt att tänka på, inget lätt beslut för en 22-årig kille. Men det finns tid att fundera, rektorn ska skissa fram en platsannons där hon söker resurs till sonen, och det tar ju lite tid. I detta läget vet inte rektorn eller skolchefen om att vi pratat med denna killen. Han får fundera i lugn och ro först.

Nu ska jag jobba på en stund till, sen bär det av hemåt. Mannen serverar ikväll stekt haluomi och räkor i en härlig kryddblandning. Till det ett glas gott vin. Mmm! Kan väl tillägga att sonen är på korttids denna helgen så vi kan njuta av mat och dryck i lugn och ro!

Inga kommentarer: