måndag 11 maj 2015

Mot lösningar

Vardag igen och tillbaka till samtalen som måste göras för att lösa vår situation till det bästa. Det har blivit några samtal idag också, så det går sakta men säkert framåt men vi är långt ifrån en lösning än. Men det som känns oerhört skönt är att vi har så fint stöd runt omkring oss, nu när framtiden är rörig och oviss.

En av de berörda assistenterna ringde mig idag och han känns go, lugn och trygg som en nallebjörn mitt i den här soppan! ☺ Det är guld värt med assistenter som verkligen tänker på Turbos bästa! Vi föräldrar och de två assistenterna som berörs, är rörande överens om den närmaste framtiden för Turbo. Vi underrättar varandra så fort det händer något som tar oss ett steg framåt, eller om vi kommer på något som vi inte får glömma att tänka på. Här är det teamwork som gäller! Visst har vi fantastiska killar runt Turbo?!? Jag är sååå glad för detta, speciellt i det här läget.Jag och LSS-handläggaren har haft daglig kontakt sen i onsdags när beskedet kom. Idag fick jag en uppgift av henne som jag tror kommer att bli värdefull. Jag vet om att i vissa kommuner blir de som behöver hjälp, motarbetade av sin LSS-handläggare men vår är verkligen en pärla!

Sen är vi beredda på att det kan bli käppar i hjulet framöver, trots allt. Vi är beredda på det välkända och vanliga scenariot där ingen vill ta ansvar och bollningen av vem som ska betala går fram och tillbaka. Men vi har liksom lite brådis med att få fram en lösning och en varaktig sådan, så jag hoppas inte det ska bollas alltför länge isf....

Mitt i allt så vet Turbo ingenting om vad som händer runt honom. Vi kan ingenting säga förrän vi vet något om framtiden. Han måste veta vad som kommer att hända, inte bara vad som INTE kommer att hända.
Idag har den nye assistenten Erik varit här på eftermiddagen och tidiga kvällen. Han har haft ett par egna pass med Turbo nu och det verkar flyta på riktigt bra. Tror det blir kanon framöver!

Fina Erik i ett nötskal :)

Nu tänker jag fortsätta fila på mitt förklaringsinlägg så jag blir färdig med det nån gång - kanske tills i morgon, vi får se.

Kram på er som kikar in här! ♥

3 kommentarer:

Lena sa...

Ja ni har verkligen stöd i er situation även om det inte alltid hjälper måste det vara skönt med fungerande lss-hjälp, avlastning och era fina assistanskillar. Det måste kännas bra att ha dem med på tåget och att de kan trycka på med sin kunskap och erfarenhet.
Hoppas det ordnar sig.
Stor kram ♡♡♡

strutgumman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
strutgumman sa...

Kram till er!!!