torsdag 28 maj 2015

Viktiga och spännande möten

Oj, det händer så mycket grejer här så jag hinner ju inte med att skriva ner allt förrän det hänt ännu mer! Gårdagen var en dag vi laddat lite för. Vi hade möte med en av cheferna i kommunen och det gällde förstås Turbos framtid. Turbo är ju satt i Ingenstans-landet och ingen tar ansvar - än så länge. Vi kommer inte att nöja oss med att ha det så, inte en chans!

Eftersom daglig verksamhet inte får innehålla studier så går DV bort i det här läget. LSS-handläggaren bollade oss vidare till skolan för att se om de kan ta ansvar. Så vi bestämde ett möte med en mycket upptagen skolchef, men eftersom läget är akut och det är brådis med att få fram ett beslut, så tvingade vi fram ett möte. Igår träffade vi skolchefen.Mannen har kommit på ett koncept som vi framförde till skolchefen. Vi var laddade och taggade och förberedda inför mötet. Och vet ni?? Skolchefen tyckte vi hade ett mycket bra förslag att komma med. Det är något helt nytt och han hade inte hört talas om något liknande innan. MEN, sen kommer vi ju till det där med.... vem ska betala?? Vilken avdelning inom kommunen är skyldig att ta ansvar? Går det att dela upp kostnaden mellan olika avdelningar? Hur FÅR kommunen göra i ett sånt här fall?

Många frågor blev det och en hel del att grubbla på förstås. Skolchefen tog till sig förslaget och ska diskutera detta med kommunjuristen. Sen får vi se vad den säger. Visst är det spännande?!? Men det är mycket som ska lösas för att det ska gå i lås. Men vi har Turbos bästa i tankarna och det är det viktigaste att han får må bra även framöver.

Jag inväntar vad kommunjuristen och skolchefen kommer fram till innan jag berättar i detalj vad vårt koncept går ut på. Målet med konceptet är iaf att låta Turbo plugga bl a programmering på distans. Turbos slutmål är att kunna jobba som programmerare i liten skala.Mellan varven igår försökte jag jobba lite, men det gick väl inte så värst bra att få så mycket gjort. Och vi som inte har att göra, tog oss en liten utflykt på kvällen.... Vi släppte allt och åkte till en träff som assistansbolaget anordnat - After Work på nåt mysigt ställe. Där kunde jag trots allt slappna av rätt bra och njuta av kvällen. Mellan varven blev det lite munhuggning mellan mig och VD:n där - hahaha ☺ Men skoj hade vi och många goa och befriande skratt avlöste varandra. Ni förstår nog varför....

Berget hugger in! 

Trötta var vi när vi kom hem på kvällen, men belåtna ändå. Vi tyckte vi skulle passa på att åka när vi ändå var barnlediga och assistansbolaget ordnar något för oss. Kul att träffa andra som antingen jobbar som assistenter eller som själva är föräldrar till barn med diagnoser inom samma område.

Ikväll är vi lika trötta som igår. Har haft ett viktigt möte idag med som inte gick av för hackor! Om ni visste vad uppladdningar inför såna här möten suger musten ur en. Det har blivit lite väl många möten och telefonsamtal nu, i kampen för Turbos framtid.
Dagens möte berättar jag mer om i morgon, tror jag. Ni får ge er till tåls och jag hoppas ni klarar det.
Kram till er alla ♥

PS. Till dig som undrade varför vi nekar internat. Jag ska leta upp ett inlägg jag skrivit tidigare om det och länkar till det i ett kommande inlägg. DS.

2 kommentarer:

Nina sa...

Jag hoppas verkligen ni hinner vila lite snart, men är glad att ni ändå orkar ge er iväg för lite roligheter. Det ger också energi <3

Hoppas cheferna är vettiga. Får ni ordning på er situation med hjälp av er kommun så tror jag vi flyttar.. Håller tummarna för att ni får bra hjälp så det ordnar sig för Turbo! Han har ju en framtid om han får möjligheten. Hoppas bara inte ni ska behöva köra slut på er först.

Kramar om!

Tina sa...

Ja detta med vem som ska betala och vad kan göra en trött bara det ! Håller alla tummar och tår för att ert förslag går att genomföra ! Saknar dig massor vännen <3 kramar