tisdag 11 januari 2011

Går på tå **** AS/ADHD

Den här morgonen blev jobbigare än igår. Sonen var ännu tröttare trots att han la sig i  lagom tid igår. Men det tar säkert på hans krafter med omställningen till skola. Dels detta med tiden, att gå upp tidigt igen, och dels detta med att ha mycket folk omkring sig hela tiden måste ju också vara tröttande. Här hemma har det ju varit lugnt och rätt folktomt under lovet.

Jag påminde honom ett par gånger att han inte tagit en enda tugga av frukostmackan - och vips kom ett rytande från sonen och mackan satt i väggen ;) Så det var inte mycket av frukosten som landade i magen kan jag säga. Sen pustade jag ut när han äntligen klev in i taxin.

På förmiddagen var jag med en vän till hennes en vän. Och där fanns det en massa katter bl a två stycken perserkatter.

Gissa om jag blev ännu mer sugen på att skaffa en till katt. Vi har nämligen funderigar på att skaffa en kompis till vår Oswald. Men vi undrar ju om omställningen från en till två katter skulle bli lika illa för sonen som när vi skaffade Oswald, eller om han är lite van nu...?

Idag så var det då dax för slöjd för första gången för terminen. Man hade beslutat under förra terminen att sonen skulle fortsätta med syslöjd, egentligen ska de växla till träslöjd. Men eftersom träslöjden är farligare och svårare med sonens diagnoser så fick det bli syslöjd en termin till. Assistenten hade gått igenom det med bilder osv precis innan lovet, men han hade ändå inte tyckt det var ok idag. Märks väl lite här hemma nu på eftermiddagen och kvällen att det är lite labilt - jag går lite på tå. Få se om man kan undvika utbrott, men tyvärr skulle jag behöva ha in honom i duschen innan den tidiga läggningen ska ske. Det får väl bli en balansgång och jag får ha mina känsligaste känselspröt utdragna så jag kan avbryta ifall det skulle behövas - och helst innan utbrotten kommer.

Förresten ringde kvinnan från försäkringskassan som har hand om min ansökan om personlig assistent till sonen. Hon väntar ju på intyg från läkare.... och jag väntar också. Får hon inte in det i tid så måste de ge avslag på ärendet... hm, måste ringa hab imorgon och höra hur länge till jag ska behöva vänta.... Om jag bara får läkarintyget och kan skicka in det till fk så har jag nog ett beslut ganska snabbt sen. En ny dag i morgon alltså....

Inga kommentarer: