fredag 20 augusti 2010

Härliga unge! **** AS/ADHD

Jag har fått väcka sonen igår och idag för att han ska komma upp till skolan i tid. Men vad härligt det är - så fort han slår upp ögonen så börjar han skoja och vara glad. Så underbart att slippa mötas av ett surmulet barn! En del har ju dåligt morgonhumör, vuxen eller barn spelar ingen roll. Men är sonen i balans och inget stör honom så är han på gott humör. Skönt att slippa bråttas med motsatsen, man har mycket ändå att tänka på som ska stämma och vara tillrättalagt för honom. Anpassar man inte morgonen efter hans behov så försvinner det goda humöret på en sekund.

Jag slår på TV:n för att locka honom att sätta sig i soffan och äta sin frukost. Då sitter han stilla och kan koncentrera sig på att äta. Hittar han på nåt annat aktivt att göra så glömmer han oftast att stoppa i sig frukosten. Men vi har sån tur att en av hans favoritfigurer är på TV vid frukosttiden - svampbob! 

Vi har en underbar taxichaufför som hämtar på morgonen. Han vet precis vad som gäller. Idag såg jag att han fick säga till en elev som satt sig på sonens plats. Så när sonen var på väg ut så flyttade eleven på sig (sonen märkte inget). Chauffören vet så väl att sonen alltid ska sitta längst fram på samma plats varje dag, annars blir det fel. Chaffisen har tagit på sig ansvaret att vara sonens "assistent" till och från skolan. Det är inte långt - ca 2 km - så det går ju fort.

Nu återstår att se hur han klarat dag nr 2 på skolan. Alltid lika spännande att läsa av honom för att se hur dagen varit.

Inga kommentarer: