måndag 23 augusti 2010

Läxproblem? **** AS/ADHD

Sonen hade varit lite stirrig i skolan idag, jag tror kanske att det är lite mycket med alla elever omkring honom - han är ju liksom inte van. Får hoppas att han vänjer sig lite när de kommit igång ordentligt.

Nu kör läxorna igång igen... ja, sonen har ju inte mycket läxor. Vi har sagt ifrån alla läxor utom engelska glosor. 

Förra året var det så bra för då fanns glosorna inlagda på kommunens hemsida så han kunde gå in där och skriva dem. Då kunde han hålla på tills programmet sa att han hade alla rätt - jättesmidigt. Men i år så finns inte den möjligheten säger de. Så då blir det att jag får förhöra honom och få honom att skriva med papper och penna. Inte alls lika lätt, men vi gör ett försök så får vi se hur det går. Tänk om det fanns nåt program man kunde ladda ner där jag kunde skriva in orden först och sen att sonen testar sig... får nog ringa äldste sonen och höra om det kan finnas att få tag på...                                                                                             

I eftermiddag så har jag inte märkt av att sonen varit orolig i skolan. Det brukar oftast bli lite stökigt hemma om han har haft en jobbig dag där, men han är lugn och fin. Vi har förstås varit ute och cyklat en stund - "bara" en timme och tjugo minuter - det gäller att inte vara stressad! Det blev en tur på 12 km, men vi stannade ju en del efter vägen också. Sonen ville köpa tuggummi och det var jättekö, men han fixade det. Och jag ville ju stanna och fota lite efter vägen. 

Hösten har verkligen kommit nu. Trots allt så har sommaren gått fort, nästan för fort.

Inga kommentarer: