torsdag 19 augusti 2010

Sommarlovet slut **** AS/ADHD

NU är sommarlovet slut för den här gången och jag måste säga att det har gått över förväntan bra. Grabben har varit lugn idag också och verkar inte stirrig inför morgondagen när skolan börjar. Men det ska bli intressant att se hur han klarar första skoldagen. Han är ju inte alls van att vara bland så mycket folk, bara att träffa alla 25 eleverna i klassen blir nog mycket för honom. Första skoldagen är oftast annorlunda än övriga dagar. Man ska välkomna de nya klasserna m m. De ska också få en ny elev i klassen, så det blir också nåt som inte är som det brukar. Bara att vänta och se vilket humör han är på när han kommer hem sen...

I flera dagar nu så har vi letat efter hans Rubik´s kub. Den höll han ju på med hela tiden för några månader sen. Men helt plötsligt slutade han med den. Nu inför skolstarten vill han ha den igen. Tror det är nåt slags trygghet för honom att ha den med sig. Det är något som han är bra på och kan få lite positiv uppmärksamhet för. Eftersom vi inte hittade den och jag vet att den är viktig för honom i morgon, så drog vi in till stan på sena eftermiddagen och köpte en ny till honom.

Det var inte nåt jag ville egentligen efter en lång och stressig arbetsdag, men kan det få honom att känna sig lugn och trygg när han ska iväg till skolan i morgon så är det värt att offra sig för det.

Åh, vad skönt det ska bli för mig att slippa åka till "fritids" med sonen imorgon. Det är lite slitsamt att varje morgon försöka hålla en nivå så han inte kraschar i nåt utbrott vid lämningen. Allt måste stämma i minsta detalj, annars spricker det för sonen. Nu slipper jag detta iaf, det brukar vara lättare när taxi hämtar hemma till skolan. Vi har visserligen tiden att passa då han måste vara klar, men det är sällan några problem när han ska gå ut till taxin.

Bäst att gå och sova nu så man är alert i morgon bitti när väckningen sätter igång!

Inga kommentarer: