fredag 27 augusti 2010

Korttidshelg **** AS/ADHD

Igår eftermiddag var sonen lugn och harmonisk efter skola och "fritids" trots att de hade fått ändra i schemat. Då har de lyckats väl i att ordna förhållandena runt honom så att även en förändring går hem hos honom.
Nu är det dax för en korttidshelg igen. Vad skönt det är för oss att ha dessa diagnosfria helger regelbundet. Det gör att man orkar med vardagen bättre, man hinner hämta sig lite mellan varven.
I morse var sonen positiv till att han skulle till korttids i eftermiddag. Känns så härligt nu att han t o m längtar till korttids. Korttidschefens resonemang om att det ska vara unga killar med sonen är nog helt riktigt resonerat. De blir ju mera som kompisar till honom än vaktande personal. Och det är ju kompisar han behöver. De kan göra grejer som både sonen och personalen gillar och är intresserade av. Ska bli intressant sen att se hur den här helgen har fungerat, men det blir säkert väldigt bra. Positivt är det nu för sonen också att veta att det är samma killar som jobbar hela tiden och slippa all tillfällig personal som kommer och går.
Nu ska mannen och jag njuta av tystnaden i huset under den här fredagskvällen.
Jag har jobbat hela dan och tog mig en långpromenad hem från jobbet. Så här vackert var det ikväll (tyvärr bara mobilkamera med mig).

Inga kommentarer: