måndag 30 augusti 2010

Förändring..... och utbrott **** AS/ADHD

Morgonen hemma flöt på ganska bra. Sonen var inte helt lugn och harmonisk men det var ok iaf. Väl i skolan så var sonen väldigt orolig. Han hade t o m fått utbrott där och assistenten fick ta honom åt sidan och försöka lugna ner situationen en aning. Ingen bra dag med tanke på att han också skulle få reda på en förändring i skolans värld....

Men under sista lektionen hade assistenten och sonen gått igenom ett seriesamtal som berättade att den ordinarie assistenten kommer att vara med sonen på halvtid fr o m nu. Den andra halvtiden kommer vikarie 2 att vara med honom. Han fick också se ett beskrivande schema hur det kommer att se ut. (De vita lapparna på bilden är för att dölja deras riktiga namn som jag inte visar här.)

Han hade frågat lite om det, men inte visat några mer känslor. Som tur är kommer det inte in några nya personer runt sonen och det är ju allra viktigast. Nu får vi tro att det blir bra för det kommer att gälla under hela läsåret (om inget oförutsett inträffar).

Direkt när sonen kom hem från skolan så var han så överspelt trevlig så jag förstod att det låg nåt under ytan och lurade. Ibland märker man att det inte är riktigt som det ska även om han verkar glad. Han satte sig och byggde lego en stund. 

Men sen kom det tjafs och slutligen ett utbrott.

Sen cyklade vi en liten stund, han kortade själv av rundan, tror han har en förkylning på G så han är nog lite trött. Nu gäller det att gå balansgång resten av dagen så han inte smäller av i värre utbrott. Tyvärr måste jag pressa honom med att gå in i duschen innan läggdax... hoppas det går smidigt - vi får väl ta hjälp av den sociala berättelsen "Loppan duschar" annars!

Inga kommentarer: