lördag 9 augusti 2014

Lediga på helspänn

Nej, det blev inget riktigt inlägg här igår heller. Jag var inte på hugget, har haft ett par dagar då jag inte varit på topp, men det kommer ju nya dagar.... I torsdags hann jag inte skriva något eftersom Turbo utbrottande på kvällen en del. Tyvärr har vi ingen riktig förklaring till varför det blev som det blev. Nisse var här några timmar på em/kvällen och utbrottet bröt ut direkt när han åkt. Vi var alltså inte hemma sekunderna innan det drog igång och då är det svårt för oss att analysera. En gnagande magkänsla har jag, men jag vet inte säkert.... Usch, ja, det är mycket nu, med personalbyten och allt.

Igår körde jag Turbo till korttids där han befinner sig nu och ska vara där över helgen. Det är bara att hoppas att det funkar. Det är tyvärr lite strul med personal där pga sjukdom. Det blir hastiga ändringar i schemat för Turbo och det var väl inte något bra läge för honom nu, men sjukdom råder man inte över. Korttidspersonalen gör iaf det bästa av situationen - Tom fick t ex avbryta sin semester en dag i förtid och vi är tacksamma över att han och övriga ställer upp så fint! Men denna helgen kan jag inte riktigt slappna av, dels pga hastiga ändringar med personalen där för Turbo och dels för att jag misstänker annat som kan ligga och gnaga i honom.... Vi var nog inte riktigt färdiga efter utbrottet i torsdags....

Idag har jag och mannen ändå försökt att koppla av och njuta av lugnet lite. Vi sa det i morse när vi åt frukost att vi undrar hur många som verkligen njuter av att få äta tillsammans i lugn och ro. Vi äter sällan tillsammans när Turbo är hemma eftersom en går åt till att assistera.

Vi tog oss en tur i skogen efter frukost och bara var en stund, rörde lite på fläsket också ;) Det känns ju aldrig fel. Mannen har fått för sig att han ska anmäla sig till ett lopp som är om en månad. Han har aldrig sprungit förut i hela sitt liv så han lär få ligga i hårdträning. Heja, heja! :)

På eftermiddagen stack vi iväg några mil hemifrån - ca nio mil. Mannen hade ett uppdrag att fullfölja där. Senare på kvällen var vi hem till några goa vänner, käkade gott och hade det allmänt mysigt! Så avkopplande!

Nu slänger vi oss i soffan och varvar ner efter dagen. Kram på er alla, men en extra stor styrkekram till den mamma i Diagnoslandet som jag haft kontakt med tidigare idag - kämpa på, vännen <3

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter inte bra att det är så rörigt. Ni behöver ju allt lugn ni kan få inför skolstarten och assistansbyten.

Hoppas att det går bra på korttids trots allt.

Det är ju ändå ett plus om du har en aning om vad det kan vara som stör Turbo, för då hinner du kanske komma på en bra strategi, om du inte redan har en.

Skönt att ni kom iväg och fick träffa lite goa vänner och skingra tankarna en stund.

Jaha, har ni drabbats av en försenad 50-årskris eftersom ni rör så mycket på fläsket? ;)
Tufft gjort av mannen att besluta sig att vara med med så kort varsel, hejja hejja!!

Kram på er och jag önskar er en lugn och rofylld söndag!

Nina sa...

Hoppas det som gnager i dig har en lösning så lugnet återvänder igen.

Hurtbullar!

Kramar!! <3