onsdag 30 maj 2012

Bättre skoldag än väntat

Första dagen idag på läraren Nk:s semester. Jag gick väl och funderade emellanåt under dagen på hur de hade det på skolan. Vikarie P ska ha hand om Turbo mesta delen av tiden är det tänkt. Idag har assistent C gått in och stöttat upp en del också. Hon är en av de två i personalen som är kvar från skolstarten och jag tror faktiskt att Turbo känner sig trygg med henne. Hon har varit med Turbo en hel del på rastaktiviteterna denna terminen. Turbo ville själv att hon skulle vara med honom en del idag, bl a ville han att hon skulle äta lunchen med honom. Bra när han säger till vad han tycker är bäst! C har varit med på noterna och de har alla gjort det bästa för Turbos skull.




I eftermiddag har Turbo varit lugn och inte visat några tecken på oro eller att det skulle ligga nåt under ytan på honom som dallrar. Skönt det, för det hade kunnat vara en jobbig eftermiddag. Nu hoppas jag det kommer att fungera resten av terminen trots att Nk är borta. Det är ju inte så värst många skoldagar kvar egentligen, även om skolavslutningen är rekordsen i år.




Märkligt fenomen vi upplever här hemma på kvällarna. Idag t ex var ju Turbo så lugn och cool hela eftermiddagen och kvällen så vi trodde att allt skulle gå smärtfritt. Men så fort man ställer kravet att gå och lägga sig så blir han som förbytt när vi är hemma båda två! Helt otroligt. Mannen gjorde precis som han gjort varje kväll och när han är ensam med Turbo så fungerar det bra. Men när vi är båda så blir han orolig och går igång direkt! Jag brukar hålla mig undan vid det kritiska ögonblicket men gjorde inte det idag eftersom jag trodde det var lugnt ändå. Men där trodde jag tyvärr fel. Det är nog bara att pränta in i skallen att den ena får gå undan i fortsättningen under den kritiska tiden när själva kravet ställs på Turbo. Vi förbereder honom noga och räknar ner så han vet exakt när det ska ske, men det hjälper inte om vi är tre i huset. En av oss får helt enkelt gömma sig i källaren eller ta en promenad i stället.




Nu tänker jag leta på den där sköna kudden, det behövs känner jag. Är inte riktigt kry här och jag börjar bli en aning trött på att inte vara helt pigg. Ändå har det känts bättre under dan, men sen slog det till igen framåt kvällen här. Så go´natten på er ♥

4 kommentarer:

A sa...

hej. har ni testat timstock plus social berättelse.

typ timstock på 10 min eller 5 min beroende på. och sen en socialberättelse. glad gubbe om du snällt går och lägger dig.
ledsen gubbe om du bråkar.

Anonym sa...

Vad bra att han kan tala om vad han vill i vissa situationer, det bådar ju gott för framtiden och så mycket lättare att göra rätt det blir. Bra att det funkar med vikarierna, hoppas verkligen att det håller i sig!
Jaa du, har man en gång gått ner för räkning är det inte lätt att komma tillbaka fullt ut. Det gäller verkligen att vara uppmärksam på kroppens signaler och inte ha bråttom...
Set är så lätt att bara köra på, bara av bgammal vana. Var rädd om dig gumman <3
Stor varm kram till dig!!!

Nina sa...

Känner igen! Sandra är också så att det funkar jättebra med en person (både hemma, i skolan och på korttids) men är man två så låser det sig jättelätt.

För Sandras del tror jag att det beror på att hon inte kan koncentrera sig på fler personer och blir osäker på vem hon ska lyssna på. Det blir för mycket med två att dela uppmärksamheten på, lixom.

Krya på dig, vännen!
Kram Nina!

Annelie L sa...

Skönt att det fungerar i skolan, sen är det väl inte mycket annat en att smita ut på en liten promenad och lufta huvudet på kvällskvisten. Det går ju Ann nu på sommar halvåret ;)) vila nu och var rädd om dig .
Kramar om//Annelie