söndag 17 augusti 2014

Utbrott... och unik bild

I morse pallrade jag mig upp lite tidigare än de övriga för att jobba undan lite. Eftersom Turbo hade bokat in en familjeutflykt idag så ville jag slippa åka till jobbet på kvällen sen, som jag brukar. Men dagen blev lite slappare än vi trott. Turbo ställde in den ena aktiviteten på utflykten så det tog ett tag innan vi kom iväg. Det var meningen att vi skulle spelat freesbeegolf i stan och sen ta en pizza, men pga regn så ställde vi in utomhusaktiviteten. Å andra sidan hade vi sagt bowling ifall det skulle regna, men han backade även på det.

Sent omsider på dan kom vi iaf iväg. Lite oro först förstås, men att åka in till stan och käka pizza var helt och hållet Turbos idé. När han väl vill så stoppar vi honom inte. Jag kan utan att överdriva säga att det var flera, flera år sen vi var på pizzeria tillsammans alla tre. Det har inte fungerat att vi alla tre gått in och ätit på restaurang/pizzeria. Men nu funkade det! Han är ju inne i en lite labil period, så jag var liiiite fundersam på hur det skulle gå, men när vi väl var därinne så föll lugnet över honom och allt gick kanonbra! Vad glad man blir för en sån sak!! Återigen en sak som för standardfamiljen är vardagssak och som de säkert inte reflekterar över. Och vi blir tokglada över att det funkat idag! Den här bilden är unik:
Uppdukat med tre pizzor, en till oss var! Glädje!!

Väl hemma igen var jag tvungen att ställa ett par krav på Turbo. Klippning och hårtvätt hette de två kraven. Två grejer som säkert går smärtfritt i en standardfamilj, men inte här. Och det var när klippningskravet ökade som utbrottet kom.
Klippning stod på schemat igår egentligen, men Turbo flyttade det tills idag. Jag gick med på det eftersom tiden fanns idag. Nu ville han flytta det tills i morgon, men då finns inte tiden. Alltså behövde det bli idag och utbrottet var ett faktum. Jag gjorde klart för Turbo att det MÅSTE bli idag, jag drev det linan ut - chansade på min fingertoppskänsla där. Jag höll mig lågaffektiv samtidigt som jag inte vek mig från mitt krav. Efter att han utbrottat klart så genomfördes klippningen och mor i huset känner sig nöjd :) Hårtvätten gick hyfsat, inget utbrott iaf, bara en timmes tjafs först... Ja, det går åt några timmar för att genomföra en klippning och en hårtvätt - phu!!
Nina funderade efter gårdagens inlägg, ang att tidpunkten för att Kent kommer till Turbo ligger utanför fyraveckorsschemat - om Turbo förstår en vanlig almanacka så vi kan visa där när Kent kommer. Jo, det kanske skulle funka, men är inte så säker på att han får samma överblick. Nu har jag satt upp Kents bild nedanför fyraveckorsschemat och pratat med och visat för Turbo hur det är. Jag tror det gick in....
Det är alltså den lilla bilden nedanför de fyra veckorna som är bild på Kent.
Efter genomgången av detta blev Turbo märkbart mer orolig. Jag hoppas allt lägger sig bara skolan kommit igång och det rullar på....

Nu tar vi nya tag inför en ny dag i morgon. Den dagen innehåller bl a ett spännande möte...
Kram på er därute ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Så svårt när saker man inte kan bestämma eller visa tydligt oroar. När man inte kan göra mer än man kan, fast det skulle behövas för lugnets skull. Hoppas oron lägger sig snart, och bilden utanför schemat hjälper.

Vad roligt att pizzeria-besöket gick bra! Förstår glädjen :)

Saknarkramar!