måndag 25 februari 2013

Förtränger det jobbiga

Usch, jag orkar inte skriva om allt som händer här på skolan och med Turbo idag. Men jag måste medge att jag är ganska oroad över hur det ska gå. Psykologen Lisa har satt upp en deadline om ett par veckor - är inte problematiken löst då så blir det drastiska förändringar. Det vill varken vi eller personalen, men kan tyvärr bli nödvändigt om det inte ändrar sig. En förändring till, är ju det minsta Turbo behöver just nu..... Idag har t o m Turbo skolvägrat p g a problematiken som uppstått.....

Nej, nu förtränger vi det där - iaf för det här inlägget och tar lite roligare saker i stället! Jag blickar tillbaka till lördagen i stället som var lite speciell. Vi hade bokat in vår assistent Kent här en heldag då. Han var tillsammans med Turbo från kl 12 ända fram till kl 22! Hur gick det då? Jo, kan ni tänka er - det var lika glatt humör på dem båda när vi gick som när vi kom hem igen efter alla dessa timmar :)




Jag har skrivit det förut, men Kent är bara såååå klockren ihop med Turbo! Helt otroligt - det behövdes ingen inskolning ens! Det är så härligt att se en ung kille brinna så för sitt jobb med ungdomar som min Turbo och även passa ypperligt för jobbet. Han får verkligen med sig Turbo på noterna.
I lördags hade Kent lyckats få med sig Turbo ut och åka och köpa pizza. Turbo fick visa vägen till den pizzeria där de brukar köpa pizza när han är på korttids. Pizzerian ligger en halvmil från oss. De passade också på att gå in på affären och köpa lördagsgodis. En lite lagom utflykt.

Jag och mannen gjorde en egen utflykt till stan där vi spanade in ett fik vi aldrig besökt innan. Ett annorlunda 50-talsfik med bla nostalgisk radiokaka och lite annat!







Sen shoppade vi lite, bl a jeans till Turbo som är så svårt att få tag i eftersom han är så lång och smal. Men jag tittar så fort jag är i stan om de har hans 36-tumslängd. Inte ofta, men nu fanns det ett par.

Sen fanns det tid för lite öl också för den som var sugen.....




Liten snabb fotonad blev det också, men det blåste lite kallt så vi var inte ute alltför länge. Sen hade vi lyckats få ett bord på en mycket populär och ofta fullbokad restaurang med medelhavsmat.




Sen var vi mer än mätta och dags att gå till bussen som tog oss hem till Turbo och Kent igen. Och som sagt, hemma var det glatt och mycket skratt. Underbart att se och höra!


Det var det det! I morgon ska vi ha ett spännande möte med bl a skolchef, LSS-handläggare m fl, om annat gällande skolan. Men det känns lite jobbigt nu när det inte är lugn och ro som vi hade tänkt vid det här laget, för det var inte de nuvarande problemen vi skulle diskutera..... Men, men.... det kan ju bli otroligt intressant bara just därför :P

En natt emellan, sen ska jag försöka få iväg Turbo till skolan så både jag och mannen kan gå på det viktiga mötet vi har.
Kram, kram ♥

2 kommentarer:

BeA@Ett ord... sa...

Hej min kära vän! Härligt att ni fick njuta lite av fika och god mat OCH EN ÖÖÖÖLLL!!!! Mums!!!!
Bara en liten fråga... har du någon gång tänkt på maten som Turbo äter?? Jag tänker mer på lchf-hållet... man behöver inte bli slavisk...men...ja bara en fundering! Idag har man ju konstaterat att kolhydrater och rent socker triggar igång... vid uteslutande lugnar man ner kroppen. Ja det vara bara en liten fundering. Ha en fin dag! Kramkram BeA

mariellejohnsson sa...

Vilken bra dag ändå. Men mycket jobbiga saker i övrigt. Skickar en stor varm kram!