måndag 18 februari 2013

Vi jobbar oss framåt...

Här har skolan kört igång idag efter sportlovet som varit förra veckan. Hur skulle Turbo vara på morgonen idag efter den oroliga helgen vi haft? Svaret på den frågan har man inte förrän efter det att morgonen har varit. Morgonen blev bra, trots allt. Turbo var laddad och glad över att skolan börjar igen. Under ett lov tror jag han hinner sakna skolan för innerst inne så trivs han där. Idag skulle han få börja ha ett nytt ämne också som han såg fram emot - tyska. Så han skuttade iväg till taxin och var lika glad när han kom hem igen.
Men det ligger och pyr latent under ytan, den där oron som började gnaga i honom lite mer i helgen. Så man får njuta när han är på gott humör och tassa ordentligt på tå mellan varven här. Ett utbrott har vi haft här nu under kvällen och det är jag glad för att det inte är mer. Men ETT utbrott är ETT för mycket naturligtvis. När allt fungerar som det ska och allt är tillrättalagt för Turbo så har vi ganska långt mellan utbrotten. Vi har perioder emellanåt då vi bara har ett i veckan ungefär - och i helgen var utbrotten inte räkningsbara! All denna oro bara för att det är mycket nytt som ligger framför Turbo och sånt tål han inte. Men vi får försöka ta oss igenom det.
Vi har konfererat lite idag - jag och chefen för korttids och personalen Tom. Läget är som det är och inte så jättemycket vi kan göra åt. Men vi kom fram till att vi ska lägga in ett extra dygn nu ganska snart, ett ensamt dygn, så Turbo får känna på det nya stället under ett dygn då han har Tom med sig. Nästa ordinarie gång Turbo ska sova kvar på korttids så är det ju förändrat schema, det är vikarie och det är nytt ställe. Ingen bra kombo!! Därför känns det nog tryggare för honom om han får prova stället första gången, med den han känner sig tryggast med. Sen tror jag det löser sig lite smidigare.

En intressant dag väntar oss i morgon och det ska bli spännande att se vad den dagen har att ge oss.
Nu ska jag ta tag i kvällsbestyren med Turbo och försöka få honom i säng utan några större incidenter. Man kan ju alltid hoppas på det.
Kvällskramen ♥

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Så skönt att morgonen gick bra, och han kom iväg till skolan på gott humör.
Skönt att ni hittat en lösning för att göra det lite smidigare för Turbo med allt det nya .
Önskar er Lycka till!
Kramar om.

Tina sa...

Håller tummarna hela tiden <3 kramar