fredag 22 februari 2013

Orosmoment och svar

Jag är fortfarande glad att vi tillsammans med chefen för korttids och nyckelpersonalen Tom löste flytten av korttids så bra det bara gick efter de omständigheter som blev. Tack vare bilder, noggrann förberedelse och ett provdygn som kom rätt snabbt, så verkar det ha lyckats bättre än väntat och Turbo känns mycket lugnare nu när det gäller flytten.

Däremot så gnager detta med schemaändringen otroligt djupt i honom. Det märktes tydligt i går kväll när jag visade honom vad jag gjort för att han lättare ska kunna se framåt. Då kom det ett ordentligt utbrott!

Blev lite full i skratt igår kväll Nina, när jag läste din kommentar. Jag höll då på att göra precis som du skrev - ett veckoschema som sträcker sig fyra veckor framåt :) Ett lika tänk hade vi där, då måste det väl vara bra!! Så här blev det iaf:



Vecka 1 och 2 är lite mer detaljerad med sånt Turbo behöver veta eftersom det inträffar rätt snart. Vecks 3 och 4 ska det bara vara tiden på korttids som syns så han får överblick över det. Min tanke är att han så småningom ska bli lugnare av detta. Vad mer kan man göra för att underlätta för honom??
Det blev utbrott idag också när han kommit hem från skolan pga en taximiss. Taxi är van att Turbo åker till korttids en dag som den här. En miss i kommunikationen där resulterade i detta, tyvärr :(

Jag hade en del tankar jag skulle skriva ner här tänkte jag, men nu tog det bara stopp. Har för nån timme sen blivit informerad om ett orosmoment på skolan som kan få drastiska konsekvenser om ett par veckor om det vill sig illa. Nuuuu räcker det, tycker jag! Men vi hoppas det löser sig till det bästa och att det inte behöver bli nån förändring där.....




Jag ska iaf försöka svara på ett par frågor jag fått.
A frågade lite om det som gäller Turbos coca-colaberoende. Först undrar du över hans ålder. Han blir 15 i dagarna snart.
Sen undrade du om Turbo klarar att gå och fika? Och om han får med sig pengar dit om han är med en assistent och själv bestämmer att han köper cola där? Som du skriver så funkar det ju inte när han blir vuxen att en assistent bestämmer om ett cola-schema.

Bra frågor och bra tankar. Går iväg till en affär eller går och fikar själv, det gör han inte så det är inga problem. Skulle han vara ute med en assistent så får han gärna ta en cola till fikat om han vill det, det är inga bekymmer. Det blir inte så ofta. Ibland har vi kört med en coca-cola som belöning bara han följer med på någonting utanför hemmet. Eftersom det inte sker så överdrivet ofta så är inte heller det ett bekymmer.

Men skulle situationen ändras så det blir ett problem så får vi ta tag i det då. Jag förstår din tanke där att en assistent inte kan begränsa cola-intaget när han är vuxen. Men än så länge kan vi begränsa det till honom och det man hoppas på är ju att han ska få en rätt förståelse för hur mycket eller lite som är vettigt att dricka. Sen får det ju bli som det blir när han blir vuxen.




Dennis undrar om Turbo har nån personal som sover i samma rum som honom eller om personalen har vaken natt?
Personalen har sovande natt (eller vad det kallas). Turbo sover rätt bra på nätterna och är inte rymningsbenägen eller nåt sånt så det behövs inte att man är vaken och passar honom på det sättet. Det räcker att man finns till hands om det skulle vara något.
Personalen sover inte i samma rum, men i rummet alldeles intill Turbo. Bilden nedan är taget från personalens rum innan möbleringen och dörren är öppen in till Turbos rum. På natten kan de välja om de vill ha dörren stängd eller öppen.




Hoppas ni fick de svar ni ville ha, annars är det bara att fråga igen.
Jahapp, nu får ni ha en trevlig fredagskväll allihop! Ska fixa lite fredagsmys hos oss också. I morgon blir en annorlunda dag för Turbo - nästan hela lååååånga dagen.
Kram på er ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Haha, ja vi tänker nog rätt lika.. Beror det på att vi har liknande erfarenheter, kanske ;) Hoppas schemat landar hos Turbo så han blir trygg med det.

Vi hade också två veckor först, och på dom andra två som kom efter satte vi bara upp om det var nåt vi behövde visa för Sandra.

Men hon blev orolig när det var lov och behövde se vilka dagar det var skola, fritids och korttids på, så det finns alltid på schemat nu, alla fyra veckorna, och bara aktuell vecka är detaljerad. Det blev för mycket info annars, men nu verkar det funka för Sandra.

Hoppas verkligen att det inte blir några förändringar nånstans nu förrän tryggheten är tillbaks! Men jag tar förgivet att dom är så pass insatta i skolan att dom inte förändrar om det inte verkligen är nödvändigt....

Och det där att begränsa/bestämma när våra barn är vuxna.. Det måste man nog ibland. För klarar en person inte att göra det själv (förstå vad man mår bra av, t.ex.) så är det assistenternas ansvar att göra det bra.. :)

Kram Nina

Tina sa...

Kastar in en kram och hoppas helgen är bra <3 Kämpa på vännen <3