tisdag 5 februari 2013

Framsteg.... och bakslag

Tack för era fina ord i kommentarerna! Att få kommentarer ger så mycket och lyfter mig vidare, utan kommentarer känns det som man skriver ut i tomma intet.... men så klart är jag glad över att ni alla vill kika in här och läsa även om ni inte skriver nåt! Att ni kikar in och läser är också ett stort lyft för mig!

Här hemma rullar det vidare och vi gör framsteg, men det kommer också bakslag när det gäller att förbereda Turbo för flytten av korttids om knappt en månad.

Men jag börjar med att säga att jag är oerhört glad för att jag tog beslutet att skjutsa Turbo till och från skolan de här dagarna som ordinarie chaffissen har ledigt. Turbo är mer harmonisk nu än han varit på länge! Denna veckan har också den andra eleven varit borta och vi vet ju att Turbo fungerar som allra bäst när han är ensam med en vuxen. Nu har de ändå inte lektioner ihop och de har var sitt rum så de är inte så mycket ihop, men det finns ändå någon mer i lokalerna och det påverkar Turbo. Dessa två dagar som hittills gått av veckan har varit optimal för Turbo - ensam elev på skolan och mamma som privatchaufför och ensam med mamma i bilen! Lugnare kan det ju inte bli.




Igår kom tyvärr ett litet bakslag när det gäller förberedandet av flytten av korttids. Rätt vad det var flög det väl upp en tanke i huvudet på Turbo och sen kom det en liten spark riktad mot mig. Jag försökte förklara så gott jag kunde om den negativa tanken som runnit fram. Fick försöka vända det till nåt positivt trots allt. Sen försvann det negativa, eller iaf så nämnde han inget mer och sen var det läggdags så man vet inte vad han tänker i det tysta.

Idag när jag hämtade Turbo på skolan så körde vi, av en händelse, i närheten av det nya korttids. Vi började då prata om stället och jag körde fram till ingången så jag fick visat det för honom. Allt frid och fröjd och inget negativt kom fram vid det tillfället iaf. Och ingen är gladare än jag när det flyter på så pass lätt som det ändå gjort hittills! Så vi jobbar vidare med förberedandet! Nu ska jag skriva ut fler bilder och klippa och laminera lite.....

Kramen på er alla härliga läsare ♥

4 kommentarer:

Nina sa...

Men härligt! :)
Kramar om!
Nina

Annelie L sa...

Det är skönt när man bara liksom råkar åka förbi något som kan vara bra att se och förberedas inför ;)

Skönt både för Turbo och er att det varit harmoniskt under veckan, det behöver ni <3
Kram Annelie

A sa...

Oj. Skulle inte Turbo kunna få vara i en helg egen byggnad? Och få åka i en helt egen taxi?

För då kanske han kan lära sig vara med fler personer lite i taget. Genom att man går till badhuset,kanske vara en personal och en annan brukare på kortids. en brukare som fixar det sociala lite bättre och fixar att läsa av lite bättre. Men att just skolan och taxin är helt stimuli fria?

BeA@Ett ord... sa...

Du är så .... bra.... du vet precis hur slipstenen ska dras. Erfarenhet är det bästa och det måste vara underbart för fler att du delar med dig!!! kram fina du!!!